Mostar: U policiji postoje službenici koji su ”prešli na drugu stranu”

Policija HNŽ

Opća percepcija građana Mostara o sigurnosti u gradu narušena je u zadnje vrijeme, posebno nakon ubojstva u Vukovarskoj ulici, te fizičkog napada na Duju Šantića.

Osim toga, mnogi su dojma da je broj provalnih krađa i otuđenja imovine, poglavito automobila, u stalnom porastu.

Dragan Jelonjić, načelnik Policijske uprave Mostar otvoreno je u razgovoru za RDV govorio o problemima s kojima se susreće policija, a koji se tiču manjka kadrova i propusta u organizaciji, s posebnim naglaskom na neuspostavljenu hijerarhiju koja blokira rad policije.

Jelonjić nije krio ni to da se policija susreće s problemom nesavjesnog obavljanja posla, a kazao je i da je jedan manji postotak policajaca “prešao na drugu stranu”. Ima i suspendiranih policajaca, ali ne i otpuštenih, jer još uvijek nije oformljen policijski odbor koji bi takve probleme službeno rješavao.

Jelonjić smatra da je policijski posao častan posao i da je većina policajaca tu da ga odradi časno i pošteno, kako to društvena zajednica i očekuje, ali da su problemi s kojima se policija susreće veliki. Također, apelirao je na građane da surađuju s policijom i prijave svaku kriminalnu ili nesavjesnu radnju.

Unatoč svemu, statistike govore da Mostar nije nesiguran grad, tvrdi Jelonjić, a stopa kriminaliteta u Mostaru je među manjima u BiH.

(RDV | Bljesak.info)3 komentara

  • Zar je to neka novost da se mozes u svakog pouzdat ,nedaj Boze nikome da dode u situaciju da vas neki stite.
    Samo pojedinci mirno promatraju da nasilnici dovrse posao nad nemocnima ,
    Mozda i ti isti budu cekali od Boga Milost.
    Nista novo tome bi neko morao stat na kraj.

  • ne lažite da su prešli nego su kriminalci i lopovi zapošljavani u policiju kao što su mislili zaposlit lopove ima misec dana pa policija povukla natječaj policija uhvati sitnog lopova pa na sudu dobije uvijetnu 2 god pa radi špijunira za policiju pa ga općinska služba i policija zaposli kod ovih gazda a njima treba poštena i jeftina radna snaga pa mu za 5 god policija briše iz crnih knjiga sve onda lopov najpošteniji čovik u gradu a pošteni ljudi nemogu radit niđe i lopovi su pošteni da ima posla radili bi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.