Mostar: U petak konferencija o EU fondovima i Zapadnom Balkanu

“Korištenje EU fondova u kontekstu nove strategije EU za Zapadni Balkan” naziv je konferencije koja će se održati u petak 14.rujna 2018. u Mostaru. Organizatori konferencije su Apriori BH – Agencija za profesionalno usavršavanje i Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

Cilj konferencije je okupiti s jedne strane stručnjake za pripremu i provedbu EU projekata i s druge strane aplikante kako bi se informirali o novoj strategiji EU za Zapadni Balkan.

Tijekom stručne konferencije bit će organizirane dvije panel diskusije na kojima će sudjelovati donosioci odluka i predstavnici razvojnih agencija iz regije.

Na konferenciji EU projekti predstavit će se šest uspješno provedenih EU projekata iz BIH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Polaznici će imati priliku čuti detalje o EU programima koji su trenutno otvoreni za aplikante iz Bosne i Hercegovine, te razmijeniti iskustva s profesionalcima koji se godinama bave pripremom i provedbom EU projekata.

Želja organizatora je Konferencijom EU projekti podići broj i kvalitetu prijavljenih projekata na višu razinu. Posjetitelji će steći konkretna znanja te bolje razumjeti kontekst i način na koji EU pomaže razvoj zemalja i time svoje ideje uspješnije realizirati. To je put potencijalnih kandidata za ulazak u Europsku zajednicu i takve prilike se trudimo iskoristiti što je više moguće.

EU je najveći donator na Zapadnom Balkanu. Za financijsko razdoblje 2021. – 2027. predpristupni IPA program bit će uvećan za gotovo četvrtinu i na raspolaganju imati oko 15 milijardi eura.

Osim IPA programa brojni drugi programi su trenutno otvoreni za BiH: HORIZON 2020 za istraživanje i razvoj, COSME program za razvoj srednjih i malih kompanija, EIHDR program za razvoj demokracije i ljudskih prava, Europa za građane i Kreativna Europa.

Dodatne informacije o Konferenciji Apriori EU projekti i načinima prijave pročitajte na web stranici Euprojekti.apriori.ba.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.