Dajana Tadić: Djevojka kojoj je ostanak u rodnom kraju izazov

Posljednjih godina, postalo je skoro uobičajeno da mladi ljudi po završetku školovanja, bilo srednjoškolskog bilo akademskog, zbog raznih razloga odlaze “trbuhom za kruhom”, najčešće u neku od zapadnoeuropskih zemalja.

Postalo je lakše nabrojati tko je ostao nego tko je otišao.

Svako pravilo ima i iznimke. Dok većina njezine generacije već radi negdje po Europi, Dajana Tadić iz Jaklića odlučila je ostati i na svoj način boriti se sa svakodnevicom, piše Rama-prozor.info.

Uz završeni studij fizioterapije, Dajana je nastavila usavršavanje i stjecanje novih znanja kako bi u budućnosti svojim klijentima mogla ponuditi širi spektar usluga.

Njezina struka cijenjena je i tražena, a samim time i dobro plaćena, a ostanak u Rami sam po sebi je izazov. Želja i volja za ostankom jača je od svote novca kojega bi, primjerice, u Njemačkoj mogla zaraditi za nekoliko mjeseci, a ovdje bi joj za to trebale godina i pol ili dvije.

Kako kaže, za studij fizioterapije odlučila se jednostavno jer se još u osnovnoj školi zanimala za nju te korist i pomoć ljudima koju mogu dobiti putem fizioterapeutskih tretmana. Posebna inspiracija bio je rezultat koji se pomoću fizioterapije može postići da ljudima bude bolje i olakšaju im se njihove fizičke poteškoće.

Budući da u Rami ne postoji nijedna ustanova koja se bavi fizioterapijom, nakon što je odradila pripravnički staž, Dajana razmišlja o skorom pokretanju vlastitoga fizioterepautskog centra.

S obzirom na to da je bila na dodatnim edukacijama i usavršavanjima, osim “klasičnih” fizioterapeutskih tretmana, klijentima će moći pružati i dodatne usluge. Kroz svoje obrazovanje i dosadašnji rad, Dajana naglašava da je “tajna” njezinog posla, puno strpljenja i uzajamno povjerenje, bez kojih rezultati nisu onakvi kakvima teži, piše Rama-prozor.info.

Dok je ovakvih mladih osoba sa stavom i djelovanjem, bez obzira na sve okolnosti u kojima trenutačno živimo, postoji nada za bolje sutra i postoji nada za pokretanje s mrtve točke. Jer davno je rečeno da na mladima svijet ostaje.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.