Uragan Florence se primiče SAD-u, građani odbijaju napustiti domove.

Uragan Florence, koji je dosegnuo kategoriju četiri, donosi opasne oluje i obilnu kišu u Sjevernu i Južnu Karolinu te u Virginiju. Mnogi stanovnici ovih američkih saveznih država odlučili su ostati u svojim domovima unatoč naredbama za evakuaciju.

Očekuje se da će olujni vjetrovi do obala Sjeverne i Južne Karoline stići u četvrtak ujutro. Stanje će se pogoršati tijekom večeri, a “udar” uragana očekuje se u petak ujutro, piše CNN.

Ovo je jedan od najjačih uragana koji prijeti istočnoj obali SAD-a u proteklih nekoliko desetljeća. Tim Terman i njegova supruga žive u Southportu u Sjevernoj Karolini i trenutno ne namjerava napustiti svoj dom iako ga drugi članovi obitelji nagovaraju da pobjegne.

Moj dom je sve što ja i supruga imamo, rekao je Tim za CNN i dodao da ne bi mogao provjeravati štetu na kući ako ju napusti.

Ovo će biti oluja koja će napraviti ogromnu štetu našoj zemlji, rekao je jučer Jeff Byard iz Agencije za upravljanje u hitnim intervencijama. Rekao je kako ovo neće biti oluja od koje će se oporavljati u nekoliko dana, prenosi Vecernji.hr.

Bit će to…dugoročni oporavak, rekao je Byard.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.