Mostar: Sa Starog mosta pušteno 150 balona u znak prosvjeda protiv koncerta Marka Perkovića Thompsona

U vrijeme održavanja „Velikog skupa potpore hrvatskim uznicima u Haagu te svim nepravedno optuženim i osuđenim hrvatskim braniteljima HVO-a“, koji se održava na stadionu pod Bijelim brijegom, u četvrtak večer je sa Starog mosta u Mostaru u organizaciji udruženja „Djeca rata“ Mostar, pušteno 150 svjetlećih balona, u znak prosvjeda.

„Puštenih 150 svjetlećih balona simbolizira najmanje 150 godina zatvora zločincima kojima večeras pod Bijelim brijegom pjeva Thompson“, kazao je predsjednik Udruženje „Djeca rata“ Mostar Elvis Redžić.

Inače, Udruga „Djeca rata“ Mostar predalo je prijavu MUP HNŽ-a PU Mostar zahtjev za održavanje prosvjednog skupa na Španjolskom trgu, pod nazivom „Za suživot“, kojim bi negodovali koncert na stadionu pod Bijelim brijegom.

No, prosvjed nije dozvoljen, a gradonačelnik Mostar Ljubo Bešlić je pojasnio javnosti da je Odluka o zabrani takvih prosvjeda donesena 2014. godine, nakon što je došlo do paljenja javnih ustanova i institucija, piše Pogled.ba.

„Veliki skup potpore hrvatskim uznicima u Haagu te svim nepravedno optuženim i osuđenim hrvatskim braniteljima HVO-a“, naziv je večerašnjeg koncerta koji se održava u organizaciji Udruge “Hrvatsko srce nade“ uz pokroviteljstvo Odjela za branitelje HVO-a HNS-a BiH.

Radi se o skupu podrške za šestoricu visokim dužnosnicima Herceg – Bosne Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću, koji su na optuženičkoj klupi za ratne zločine već trinaest godina.

Predsjednik Udruge“Hrvatsko srce nade“ iz Mostara Luka Prolić ističe kako je ovo događaj koji je isključivo potekao iz naroda i od običnog čovjeka i nema nikakvu drugu konotaciju.

Nastupaju Marko Perković-Thompson, Mate Bulić, Sinovi Hercegovine, klapa Hrvoje, Grupa Galeb i Lucija Šarčević uz izvođenje himnu svih Hrvata.

„Radi se o skupu koji je isključivo potpora hrvatskoga naroda hrvatskim braniteljima i uznicima u Haagu za koje vjerujemo da su zadužili hrvatski narod u proteklom ratu i smatramo da je potrebno tim ljudima reći hvala“, istaknuo je Prolić.

Voditelj Odjela za branitelje HNS-a BiH Slavko Marin ističe kako je braniteljska populacija ovaj skup svesrdno podržala, te da je ovim koncertom cilj poslati poruku ljubavi i mira.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.