Mostar: Radionice pletenja u Narodnoj knjižnici HNŽ

Narodna knjižnica HNŽ-a Mostar u srijedu, 22. veljače 2023. godine, započela je radionice pletenja koje se održavaju u ciklusu od osam sati, srijedom i četvrtkom s početkom u 17 sati.

Pletenje koje je gotovo izašlo iz interesa javnosti i smatralo se pomalo staromodnim postaje sve popularnije u našem okruženju, ali i šire.

Veliki broj zainteresiranih za sudjelovanje na radionici pletenja u Narodnoj knjižnici HNŽ- a Mostar uvjerio nas u ovu tvrdnju! Upravo to nam je poticaj za organizaciju još jedne ovakve radionice, kako bi priliku dobili svi oni koji su izrazili želju, a nisu mogli sudjelovati zbog ograničenog broja sudionika radionice i specifičnosti tehnike pletenja, priopćeno je iz Narodne knjižnice HNŽ Mostar.

Voditeljica radionice, umirovljena djelatnice knjižnice, gospođa Nevenka Soče na prvim satima pletenja uputila je sudionice u osnove pletenja, a sudionice radionice koje su pripadale različitim dobnim skupinama povezao je zajednički interes za učenje ove vrste ručnoga rada i želja naučiti nešto novo.

Voditeljica i polaznice radionice pristupile su radu u opuštenoj komunikaciji i ugodnom okruženju, a police s knjigama činile su im ovo druženje i rad još ugodnijim.

(www.jabuka.tv | Foto: Narodna knjižnica HNŽ Mostar)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.