Mostar: Promovirana informativna slikovnica koja govori o prijevremeno rođenim bebama

Slikovnica “Zagrljaj pletene hobotnice” koja govori o prijevremeno rođenim bebama i velikoj hrabrosti i snazi života u svakom njegovom obliku, promovirana je u utorak navečer u Mostaru.

O slikovnici su govorili urednik Šimo Ešić, književnik za djecu i mlade, akademska slikarica Anđela Bukovac te autorica slikovnice Milena Jukić Bandić.

Autorica slikovnice, književnica za djecu i mlade Milena Jukić Bandić kazala je kako je na poziv Udruge za nedonoščad Mostar pristala na pisanje slikovnice koja je namijenjena djeci, ali i odraslima.

“Hobotnica”, zapravo, govori o prijevremeno rođenim bebama, a zamišljana je i kao informativna slikovnica u kojoj se svi mogu informirati o problemima s kojima se susreću prijevremeno rođene bebe kao i njihovi roditelji, istaknula je Jukić Bandić.

Predsjednica mostarske Udruge za nedonoščad Ivana Ivanković navela je kako udruga prvenstveno, na bilo koji način, želi dati poticaj novorođenčadi koja su prijevremeno rođena, a to su djeca koja su rođena prije 37. tjedna trudnoće.

Na sve moguće načine želimo olakšati put kako roditelja tako i te djece koju od milja zovemo Palčići, no za sve to trebamo podršku cijele društvene zajednice. Stoga, molimo sve one koji su u prilici, da na bilo koji način podrže rad udruge, naglasila je, prenosi Fena.

Pritom je napomenula kako su već dobili potporu Grada Mostara koji im je osigurao prostor te svih liječnika na Odjelu za intenzivno liječenje i neonatologiju na Klinici za dječje bolesti SKB Mostar.

Slikovnica je dostupna i u slobodnoj prodaji, a njezinom kupnjom podržava se rad spomenute udruge.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.