Mostar: Požar neće umanjiti cijenu hotela Ero

Iako se špekuliralo da je požar u mostarskom hotelu Ero, koji je izbio u utorak 31.siječnja, podmetnut, u MUP-u HNŽ-a zasada to ne mogu potvrditi, a više će se znati nakon očevida.

Do požara je, prema dosadašnjim informacijama, došlo kada je zapaljen otpad koji je ostao od renoviranja hotela, a bio je deponiran uz hotelski objekt.

Zahvatio je dio prizemlja, a oštećena je i fasada hotela, te dva vozila Porezne uprave. To je ponovo aktualiziralo prodaju hotela Ero koji je u vlasništvu federalnoga Zavoda MIO, čiji će kupac najizglednije biti Vlada Hercegovačko-neretvanske županije.

No, u Vladi HNŽ-a kažu kako požar, koji je uništio dio staklene dvorane, neće i ne može utjecati na prodaju, odnosno kupovinu objekta, za što već postoji dogovor Vlade i Zavoda MIO.

Hotel Ero nekada se prodavao za nešto više od 24 milijuna maraka, ali zainteresiranih nije bilo. Vlada HNŽ-a je ozbiljan kupac, tim više što želi smanjiti troškove za najamnine, za koje na godišnjem nivou utroše više od milijun maraka.

Trenutno je u Eri, inače nekadašnjem Domu umirovljenika, zaposleno šezdesetak radnika, a višegodišnja neulaganja, ali i ponajprije uspješnija hotelska konkurencija, rezultirala su i sve lošijim poslovanjem. Ipak, u Zavodu MIO obećavaju da će nakon prodaje radnici biti zbrinuti, prenosi Federalna televizija.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.