Mostar: Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih 76.000.00 KM za poduzetnike

Predstavnici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta potpisali su u četvrtak u Mostaru ugovore o dodjeli bespovratnih poticajnih sredstava, ukupne vrijednosti 976.000.00 maraka, sa 182 novoosnovana subjekta malih i srednjih poduzeća s područja Federacije BiH.

”Ova se poticajna grant sredstva za 2017. godinu dodjeljuju kroz projekt Poticaj novosnovanim subjektima malog gospodarstva, a njima će se sufinancirati troškovi registracije i troškovi doprinosa za najviše dva djelatnika za razdoblje od 12 mjeseci”, izjavio je glasnogovornik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Josip Tomičić.

Po njegovim riječima, na natječaj za dodjelu sredstava prijavilo se 300 korisnika, a najveći broj novoosnovanih poduzeća kojima su odobrena sredstva s područja su Hercegovačko-neretvanske i Sarajevske županije.

Tomičić je napomenuo kako je cilj ovih poticaja održavanje pozitivnog trenda poduzetničke aktivnosti s aspekta povećanja broja novoosnovanih subjekata malog gospodarstva, čiji se pozitivan trend osnivanja u Federaciji BiH bilježi od 2013. godine.

Jedan od poduzetnika koji će dobiti sredstva Kasim Skuljić iz općine Doboj-Jug koji se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija zahvalio je federalnom ministarstvu na sredstvima, kazavši kako je u današnjem vremenu jako teško opstati kao poduzetnik i eventualno postići nekakve rezultate jer su financijske potrebe za ovakvim poslom jako velike.

Sredstva će današnjim potpisivanjem ugovora dobiti i Emina Ćiber iz Sarajeva čije se poduzeće bavi proizvodnjom i prodajom auto kozmetike.

”Smatram jako pozitivnim što država na ovaj način pomaže svojim gospodarstvenicima jer to daje veliku nadu i sigurnost u sljedećim projektima i želji za napretkom”, kazala je Ćiber.

(Fena)

6 komentara

  • Stavite da im ti “poduzetnici” ne mogu dati otkaz barem još godinu-dvije pa onda da vidimo tko će se prijaviti. To obično budu fiktivna zapošljavanja samo da se ubere lova.

  • Lopovi samo podijele između sebe. Dajte mi ijedno ime iz Širokog koje je dobilo nepovratna sredstva. Što to krijete kao zmija noge. Bando lopovska. Već 15 godina isti likovi dobivaju na to ime nekakva nepovratna sredstva.

  • Uvijek daju nesposobnim ljudima oni potrose i zato nam ljudi idju u njemacku ta nece dat onima sto se bore sto im je potrebna malo pomoci

Komentiraj: