Mostar: Počela rekonstrukcija Kantarevca

Povodom početka radova na rekonstrukciji Kulturno-sportskog centra Kantarevac, u srijedu je gradilište tog sportskog centra u Mostaru posjetio predstavnik Veleposlanstva Japana u BiH Satoru Kusayama.

Za ovaj projekt Vlada Japana odobrila je grant u iznosu od 443.000 KM, a u pitanju je sanacija i proširenje KSC Kantarevac.

Kako je prilikom posjete istaknuo Satoru Kusayama, po okončanju ovog projekta, koje se očekuje na jesen ove godine, planirano je otvaranje nogometne akademije.

Kazao je kako su inicijatori za otvaranje te akademije Fondacija “Mali most” i bivši kapetan nogometne reprezentacije Japana te dodao kako je to prilika djeci iz osnovnih škola da postanu članovi nogometne škole.

”To će biti prilika da se pozovu djeca koja dolaze iz različitih etničkih grupa da se na taj način druže, provode vrijeme zajedno te stvaraju prijateljstva i da na takav način Vlada Japana da svoj doprinos promicanju pomirenja između etničkih skupina u Mostaru”, kazao je Satoru Kusayama.

Od 1996. godine, odnosno od okončanja rata u BiH, Vlada Japana je, kako je naglasio, donirala oko milijardu maraka za projekte koji su realizirani širom zemlje.

Govoreći o Mostaru, dodao je kako je japanska Vlada, osim ovog projekta, u prošlosti donirala sredstva za nabavku autobusa za javni gradski prijevoz te opremu za održavanje cesta tvrtki Ceste Mostar.

”Ove godine Japan i BiH obilježavaju 20 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i mi želimo da iskoristimo priliku da ove godine, kada očekujemo i završetak ovog projekta, taj projekt obilježimo kao jedan od simbola prijateljstva, odnosno prijateljske suradnje između Japana i BiH”, kazao je Kusayama.

Po riječima višeg sportskog menadžera i voditelja projekta obnove KSC Kantarevac Đenana Šute, u prvoj fazi rekonstrukcije očekuje se izgradnja novog objekta, svlačionica s uredskim prostorom, terena za igru koji će biti pokriven umjetnom travom, kao i nova rasvjeta i uređenje tribina.

Predviđeni rok za okončanje ovog projekta je kraj ljeta, odnosno kraj kolovoza ove godine.

(Fena)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.