Mostar: Otvoreno privatno sklonište za napuštene životinje

Privatno sklonište za napuštene životinje “Stray Village”, koje su izgradili Animal Care Centar i njemačka udruga Streunergluck, uz pomoć donatora, otvoreno je u ponedjeljak u Mostaru, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Stray Village je bilo jako teško izgraditi jer zahtjeva dosta novaca i dozvola. Radili smo sve po europskim standardima jer su nam partneri iz EU, a i mi želimo biti jedni od najboljih u regiji. Pomogli su nam i Grad Mostar, Hercegovačko-neretvanske županija, njemačko Veleposlanstvo i Streunerglück, koji nam je bio najveća podrška u svakom smislu, te se nadamo i budućoj suradnji, rekla je za Emica Ćorić, predsjednica udruge Animal Care Centar.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić poručio je kako će grad nastaviti pomagati rad Animal Centra te kako će otvaranjem tog centra Mostar na bolji i kvalitetniji način brinuti o psima i ostalim životinjama.

Veselko Čerkez, predstojnik Ureda Vlade HNŽ-a istaknuo je kako se radi o velikom projektu i kako će Vlada HNŽ-a nastaviti i dalje pomagati rad Centra. Animal Care Centar u Mostaru postoji od 2016. godine, a od tada su napravili puno za rješavanje problema populacije napuštenih pasa i mačaka u Mostaru, kaže se u priopćenju.

(Fena)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.