Bevanda: Histerija protiv Hrvata u BiH će i dalje trajati, ali mi moramo raditi svoj posao

Ministar financija i riznice u Vijeću ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je da je Deklaracija Hrvatskog narodnog sabora (HNS) cjelovit mehanizam kojim će se Hrvati u budućnosti nastojati izboriti za ravnopravnost.

Deklaracija donosi jasne smjernice u ovoj borbi i svatko je treba pročitati i analizirati, rekao je Bevanda i dodao da negativna reakcija nekih medija na Deklaraciju i Sabor HNS-a na kojem je ona donesena potvrđuje da su Hrvati napravili pravu stvar.

Ističući da je teško shvatljiva ova, kao i histerija koja je uslijedila nakon što su hrvatski predstavnici prisustvovali obilježavanju Dana Republike Srpske, on je ocijenio da se ona ne može obuzdati jer je organizirana s ciljem progona Hrvata s ovih prostora.

Postoje ljudi koji ne mogu ili neće shvatiti i neće dopustiti Hrvatima, konstitutivnom narodu da bira svoje predstavnike, da bude ravnopravan svoj na svom. U Ustavu piše da su Hrvati ravnopravan i konstitutivan narod, znači u osnovnom dokumentu države, a neki to ne žele shvatiti, izjavio je Bevanda Večernji list BiH.

On je poručio da Hrvati u BiH nisu nikakva manjina i da su u pozadini svih vijesti čiji je cilj njihova destabilizacija i progon, centri koji orkestrirano upravljaju određenim medijima.

Nemojmo sada očekivati da će se preko noći nešto promijeniti, da će stati uvrede prema nama, laži i dezinformacije. Ali, mi moramo raditi svoj posao. Nitko nam neće pomoći osim nas samih, zaključio je Bevanda.

Hrvatski narodni sabor usvojio je u subotu, 26. siječnja, Deklaraciju kojom se traže izmjene Ustava i Izbornog zakona BiH, te ocjenjuje da je trenutno ustavno, institucionalno i političko stanje u potpunosti neprihvatljivo za Hrvate u BiH.

Bariša Čolak: Deklaracija je putokaz za ravnopravnost

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.