Mostar među najljepšim gradovima bivše Jugoslavije

Stari most Mostar

Blogerica Nika Bogdanić je na listu najljepših gradova bivše Jugoslavije uvrstila i Mostar. Za Mostar je napisala kako ga treba posjetiti jer je energična i prekrasna destinacija.

”Ovaj je grad bio najteže granatiran od svih bosanskohercegovačkih gradova za vrijeme rata i pretrpio je teške posljedice. Najslavniji je po Starom mostu iznad Neretve u centru grada. Obnovljen je nakon rata, a u izgradnji su korišteni i originalni dijelovi izvučeni iz rijeke. Kao i Stari most značajan dio grada je obnovljen te Mostar ponovno postaje energična i prekrasna destinacija. Otomanska arhitektura, živahvne tržnice i prijateljsko stanovništvo čine Mostar jednim od najljepših mjesta za posjet na Balkanu. Prošećite Starim gradom, ne pokušavajte skok sa Starog mosta, razgledajte Koski – Mehmed pašinu džamiju, sjednite uz rijeku i naručite ćevape i baklavu!”, napisala je Nina za Mostar, prenosi Bljesak.info.

Osim Mostara, Nina je na listu najljepših gradova bivše države stavila i Ljubljanu, Zagreb, Beograd, Sarajevo, Novi Sad, Budvu, Ohrid, Dubrovnik, te Kotor.


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.