Mostar: Izložba u Galeriji Kosače – spoj fizike i digitalne umjetnosti – Jabuka.tv

Mostar: Izložba u Galeriji Kosače – spoj fizike i digitalne umjetnosti

U ponedjeljak, 8. ožujka, u Galeriji kraljice Katarina Kosača u Mostaru, s početkom u 19 sati, održat će se otvorenje izložbe Cultural Collisions – Bosnia and Herzegovina, kao dodatna aktivnost istoimenog projekta.

Projekt organiziraju CERN/ Austrian Cultural Forum Sarajevo/ DAAD-CONNECT2020/ ORIGIN u suradnji s međunarodnim i lokalnim znanstvenicima i umjetnicima u svrhu promoviranja interdisciplinarnog dijaloga znanosti i umjetnosti u 6 gradova u BiH: Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Zenici, Gradačcu i Mostaru.

U projekt su aktivno uključeni i učenici Gimnazije fra Grge Martića uz stručno vodstvo profesorice fizike Antonije Topić, uz znanstvenu podršku dr. sc. Jadranka Batiste i umjetničku suradnju s mr. art. Vesnom Sušac s FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru,  kao predstavnici iz Mostara.

Na izložbi će biti predstavljeno 18 znanstvenih i umjetničkih plakata koji postaju mjesto susreta znanosti i umjetnosti, govore o sponi fizike i digitalne umjetnosti.

U srijedu, 10. ožujka, u Galeriji kraljice Katarina Kosača, s početkom u 19 sati, u sklopu izložbe, održat će se i interaktivna radionica – predstavljanje projekta za sve zainteresirane učenike srednjih škola. Radionicu o ovoj aktualnoj temi interdisciplinarnosti fizike i umjetnosti predvode učenici Gimnazije fra Grge Martića s ciljem poticanja svojih vršnjaka na ovakve i/ili slične projekte.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.