Radovi na mostu Počitelj u punom kapacitetu – Jabuka.tv

Radovi na mostu Počitelj u punom kapacitetu

Krajem rujna počela je i službeno gradnja kolosalnog mosta Počitelj (naselje Šurmanci) na Koridoru Vc, čija je ukupna dužina 945, a visina 100 metara, a radovi su u punom kapacitetu.

Most Počitelj najduži je most na Koridoru Vc, čijom je gradnjom predviđeno spajanje dvije obale rijeke Neretve, a njegova gradnja iznosit će više od 65 milijuna maraka. Autoceste FBiH dodijelile su ljetos posao gradnje mosta kineskoj tvrtki “Synohydro Power China”.

Na izgradnji mosta Počitelj, nakon obavljanja najtežeg dijela posla, postavljanja šipova, nastavilo se s radovima koje se vrše na više pozicija istodobno. Na upornjaku U1 koji se nalazi s lijeve obale rijeke Neretve izbetonirane su prve dvije faze temelja te se armiraju potporni zidovi uz upornjak, poručili su Autoceste FBiH, piše Avaz.

Na stupnom mjestu S1 koji se također nalazi na lijevoj obali rijeke Neretve vrši se iskop tvrde stijene do kote dna temelja. Na stupnim mjestima S3 i S5, na desnoj obali rijeke Neretve, izbetonirane su četiri kampade, dok je na stupnom mjestu S4 izbetonirano pet kampada i trenutno se armira šesta kampada, poručili su Autoceste FBiH.

Pogledajte kako iz zraka izgledaju stubovi najvećeg mosta na Koridoru Vc u Šurmancima

(www.jabuka.tv/Foto: Avaz)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.