Mostar i Solin će raditi na zajedničkim projektima prekogranične suradnje

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić sa suradnicima primio je u četvrtak u Gradskoj vijećnici Ivicu Rakušić, zamjenika gradonačelnika Grada Solina sa suradnicima.

Zamjenik Gradonačelnika Solina ovom prilikom je upoznao gradonačelnika Mostara kako su Mostar i Solin do sada surađivali na nekoliko projekata koji su financirani iz IPA fondova te da žele nastaviti i proširiti suradnju na projektima, posebice kulturno povijesne i prirodne baštine.

Naglasio je kako Grad Solin ima veliko iskustvo u realizaciji projekata prekogranične suradnje i svakako ga želi podijeliti na konkretnim projektima s Mostarom te da je i Republika Hrvatska osigurala za BiH iznos od jedan milijun kuna za edukaciju u pisanju projekata.

Istaknuo je kako je Europska unija osigurala značajna financijska sredstva u sklopu Interreg-IPA CBC za Hrvatsku, Crnu Goru i BiH te da Mostar i Solin.

Složili su se kako svakako ima prostora za suradnju i zajedničke projekte prekogranične suradnje koji se mogu uspješno realizirati na korist javnog interesa oba grada, priopćeno je iz GU Grada Mostara.

predstavnici dvaju gradova dogovorili produbljivanje daljnje suradnje

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • Ovo je nećuveno i dosad neviđeno. Ako me voliš, draga, ne postoji prekogranićna.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.