Mostar dobio proračun u iznosu većem od 91 milijuna KM

Gradsko vijeće Mostara usvojilo je u četvrtak Prijedlog proračuna tog grada za 2021. godinu u iznosu nešto većem od 91 milijun maraka, kao i odluku o njegovom izvršenju.

Po riječima predsjednika Gradskog vijeća Salema Marića, za Mostar su zaista došli neki novi dani i ovo Gradsko vijeće, kako je kazao, zajedno s gradonačelnikom i Gradskom upravom ima snage da iz Mostara konačno idu neke lijepe poruke i priče.

Danas smo usvojili dvije ključne odluke za Grad Mostar – proračunu i odluku o izvršenju proračuna. U nastavku sjednice očekuju nas još također dvije važne odluke od kojih je jedna o davanju ovlaštenja u javnim poduzećima kojima je vlasnik Grad, a druga o donošenju javnog interesa za našu glavnu ulicu od Hita – kružnog toka do hotela Ero. Ja se nadam da ćemo usvojiti i te odluke i siguran sam da će u ovoj godinu, uz još jednu odluku koja je krucijalna kada je u pitanju Odluka o legalizaciji, Gradsko vijeće dati puni doprinos i opravdati očekivanja građana Mostara, istaknuo je Marić.

Dodao je kako smatra da proračun ima i svoj razvojni dio te da su socijalni i ostali segmenti pokriveni u onoj mjeri koliko to dopuštaju primanja i prihodi u proračunuGrada.

I po ocjeni gradonačelnika Mostara Maria Kordića proračun Grada je razvojni.

S obzirom na to da je 20 posto proračuna predviđeno za projekte u Gradu Mostaru apsolutno da je to i razvojni proračun. Ono što je naša obaveza je da već od sutra počnemo aktivnosti na način da operacionaliziramo proračun, odnosno da počnemo taj novac trošiti na pravi način – transparentno kako bi se do kraja godine u Mostaru vidjeli ozbiljni pomaci, kazao je Kordić.

Smatra kako vijećnici nisu nezadovoljni proračunom te da su u proteklom razdoblju dosta razgovarali o svim važnijim pitanjima za Grad Mostar.

Očekivali smo možda puno više amandmana vijećnika i moje mišljenje je da nije bilo nekog velikog nezadovoljstva. Većina tih amandmana se jednim dijelom već nalazila u proračunu. Razlog što smo imali ovako protočnu priču oko proračuna Grada Mostara je taj da jako puno komuniciramo. U zadnjih mjesec dana sa svim vijećnicima razgovaramo o idejama i smjeru u kojem bi trebao ići Grad Mostar i mislim da je upravo ta komunikacija urodila plodom da su nam sjednice protočne i nadam se da će tako i ostati, zaključio je Kordić.

(Fena)


8 komentara

  • Nepametujte vise i nelazite sta te uradili. Grad rupa na rupi, ma jame ne rupe. Tal i genocid sa izvođačima. Sto se asfaltira , jadno jer je debljina asfalta 2,5-3 cm. Pricate o bespravnoj gradnji, ma nemojte molim vas. Zna se nekome ucrtano.

  • Priopćenje: Gospodo, Ljubav nije online, ljubav se hvasta, ko cimbal što jeći. Sve vjeruje i što oko nije ćulo i uho vidjelo. Ostajte ovdje, zarad pripravljenih stanova nebesnika i politićkih mogućnika. Ovo je nećuveno i do sad protuneviđeno!

  • Kakav je prije bio Mostar po izgledu, a sada gore nego u Gazi, pa katastrofa sta je od njega uradeno,umjesto da ide unaprijed ,ide unazad ,dzaba im proračuni i sve kada ne znaju u infrastrukturu ,poljoprivredu,industriju …ulozit ..i gdje Ce ti novci otic to nitko ne zna samo političari…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.