MOSTAR: Bizarni lopovi svoj plijen krili u grobu

Traže se dosjetljivi kradljivci koji su ukradene stvari skrivali u grobnici. Njihov bizarni ‘štek’ otkriven je posve slučajno. Naime, nakon smrti starije članice obitelji Miljko iz Jasenice, rodbina je malo prije pokopa otišla pripremiti grob i doživjeli su iznenađenje. Čim su podigli nadgrobnu ploču, imali su što vidjeti – motornu pilu, kosilicu za travu, novčanik, kanistre za gorivo… Ubrzo se ispostavilo da su te ‘zagrobne’ stvari njihova susjeda Smiljanića, kojem su tri noći ranije nepozvani gosti opljačkali kuću.

– Imali su peh. Odabrali su ‘krivi’ grob i tu, tko zna koliko dugo, odlagali svoj plijen, vjerojatno kako ih, u slučaju sumnje u počinitelje, ne bi pronašli u premetačinama njihovih domova. Valjda su i ovoga puta na crnom tržištu čekali kupca, ali ih je iznenadila smrt vlasnice groba, navode iz policije. Napominju da zatečeni novčanik nije Smiljenićev, nego jedne studentice, barem sudeći po iskaznici. S druge strane, čuvši za tu vijest, Jaseničani su redom otvarali svoja grobna mjesta provjeravajući jesu li prazna.

– Do sada su kradljivci potkradali grobove. Kupili bi sve što se moglo preprodati, od nadgrobnih spomenika do metalnih ukrasa, pa čak i mrtvace, ali ih nikada nisu punili, zaključuju Jaseničani.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.