Mostar: Aluminij ugostio stotinu studenata Ekonomskoga fakulteta – Jabuka.tv

Mostar: Aluminij ugostio stotinu studenata Ekonomskoga fakulteta

Čak stotinu studenata druge godine Menadžmenta s Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru boravilo je u srijedu u Aluminiju d.d. Mostar, u sklopu studijskoga posjeta, odnosno terenske nastave iz kolegija Osnove menadžmenta.

Posjet je organiziran na poticaj prodekana za nastavu Ekonomskoga fakulteta prof. dr. Zdenka Klepića koji je, zajedno s doc. dr. Nikolom Papcem i asistentima, nakon Aluminija, studentima osigurao i obilazak grudske Violete te Gradskoga poglavarstva Širokoga Brijega.

U Velikoj dvorani Upravne zgrade, direktor Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Aluminija Darko Juka studentima je govorio o korporativnomu upravljanju, načinu i kakvoći proizvodnje i o načinu plasmana proizvoda, potom o društvenoj odgovornosti Aluminija, kao i o ekološkomu i humanomu aspektu poslovanja. Upoznao ih je i s bogatom poviješću Hercegovačkoga diva, kao i s njegovim nemjerljivim značajem za BiH, ali i s izazovima okružja u kojemu posluje, kao i sa strateškim planovima razvitka.

S obzirom na to da su buduće menadžere naročito zanimali organizacijska struktura upravljanja i odgovornosti u tomu procesu, s naglaskom na valjano i sustavno upravljanje ljudskim resursima, prigodno im je predavanje, popraćeno prezentacijskim prikazom tvorničkih organizacijskih ustroja, održala i Sonja Horvat-Granić, direktorica Odjela ljudskih resursa Aluminija.

“Aluminij je izvrsnim primjerom praktične primjene onoga što naš kolegij izučava, a i kao članu Nadzornoga odbora ovoga poduzeća, čast mi je upoznati naše studente s jednom od najvećih bosanskohercegovačkih tvrtki“, prokomentirao je prof. Klepić, koji u NO-u Aluminija zastupa interese državnoga kapitala u tvorničkoj vlasničkoj strukturi.

Dvosatni je posjet okončan ugodnom šetnjom raskošnim tvorničkim Vrtom.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.