Vučićevo prvo obraćanje: Dosta smo se sahranjivali, vrijeme je da se rađamo

Mir i stabilnost su za mnoge izlizane riječi, ali će biti srž moga budućega političkoga djelovanja”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u svom prvom predsjedničkom obraćanju te dodao kako će raditi na uspostavljanju mira u regiji te da će insistirati na dijalogu i kompromisu.

Dodao je kako je cijela regija sustav spojenih posuda.

“Možemo se povezati, izgraditi putove i mostove, učiti jedni od drugih i dovesti investitore, stvoriti regiju u kojoj su razlike prednost, a ne osnova za sukobe”, ustvrdio je Vučić.

Svima u regiji je poručio: “Hajde da stvaramo poslove, jer oni stvaraju nas, dosta smo se sahranjivali, vrijeme je da se rađamo.”

Ocijenio je kako je to program s kojim će krenuti po regiji. Vučić je u srijedu prisegnuo na svečanoj sjednici srbijanskoga parlamenta te službeno preuzeo dužnost šefa države koju bi trebao obavljati sljedećih pet godina.

Svečanosti u Skupštini nazočili su zastupnici, članovi vlade, predstavnici diplomatskoga zbora, vjerski velikodostojnici, predstavnici Republike Srpske i bivši predsjednici Srbije i Jugoslavije, kao i ostali uzvanici, javljaju srbijanski mediji.

Vučiću su čestitali srbijanski patrijarh Irinej, a zatim i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka RS-a Željka Cvijanović, kao i ministri u Vladi Srbije i drugi.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.