Granični policajci uhitili sedam osoba

Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine 29., 30. i 31. svibnja na graničnim su prijelazima pri ulasku u BiH lišili slobode sedam osoba na osnovi raspisanih tjeralica.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum slobode je lišen V. O. (1993.) nakon što je utvrđeno da ga potražuju Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske zbog kaznenoga djela ‘Razbojništvo’ i Osnovni sud u Sokocu zbog ‘Krađe’. Službenici Postrojbe granične policije Hum su predali bh. državljanina pripadnicima MUP-a RS.

Službenici PGP Zračna luka Sarajevo lišili su slobode D. M. (1985.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenoga djela ‘Teška krađa’. Bh. državljanin je stigao u Međunarodnu zračnu luku Sarajevo letom iz Stockholma i bit će predan nadležnom tijelu.

Prethodno su službenici ove Postrojbe na letu iz Beča lišili slobode A. H. (1976.) jer je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Tuzli zbog kaznenoga djela ‘Izazivanje opće opasnosti’ i Općinski sud u Živinicama zbog ‘Teške krađe’. Bh. državljanin je predan službenicima Sudbene policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Na MGP Vardište slobode je lišen V. B. (1961.), državljanin Republike Srbije. Službenici PGP Višegrad graničnim provjerama utvrdili su da je za njim Interpol Zagreb raspisao tjeralicu zbog kaznenoga djela ‘Zločin protiv čovječnosti’. V. B. predan je službenicima Sudbene policije Suda BiH.

Službenici PGP Brčko lišili su slobode Ž. M. (1994.) nakon što je utvrđeno da je za njim MUP RS-a raspisao tjeralicu zbog kaznenoga djela ‘Krivotvorenje novca’. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na MGP Brčko i predat službenicima Policijske uprave Bijeljina MUP-a RS.

Na MGP Kamensko slobode lišen je M. Š. (1963.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog kaznenih djela ‘Šumska krađa’ i ‘Krađa’. Službenici PGP Kamensko su predali bh. državljanina pripadnicima Sudbene policije Livno.

Službenici PGP Zračna luka Tuzla na letu iz Dortmunda lišili su slobode H. Š. (1970.) nakon što je ustanovljeno da je za njim MUP Tuzlanske županije raspisao tjeralicu zbog kaznenoga djela ‘Teška krađa’. Državljanin BiH je predan službenicima Odjeljenja sudbene policije sudova u Tuzlanskoj županiji, priopćeno je u izvješću iz Ureda za informiranje GP BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.