MORH u vojsku pozvao bebu umrlu prije 18 godina: “Svi podaci su se poklapali”

L.M. ima se javiti u Područni odjel za poslove obrane MORH-a u Splitu.

Dopis takvoga sadržaja stigao je početkom ovoga tjedna na adresu obitelji nastanjenoj na jednom od srednjodalmatinskih otoka.

Svojim sadržajem nije odudarao od tipiziranih dopisa kakve MORH u ovo doba godine šalje svima onima koji su navršili ili će uskoro navršiti 18 godina, odnosno onima koji iz nekog razloga do sada nisu evidentirani.

Sve bi, međutim, bilo dobro da se iza spomenutih inicijala zapravo ne krije nerođena beba koja nikada na ovaj svijet nije došla živa, i to još prije 18 godina, javlja Slobodna Dalmacija.

Nisam mogao dopis uzeti u ruke i pročitati što u njemu piše. Supruga je sve još puno teže podnijela i jedva sam je zaustavio da ne izazove veći incident. Što je još gore, prije desetak dana, baš u Slobodnoj Dalmaciji, čitao sam članak o obitelji čiju su pokojnu mater ovršili iako je umrla prije osam godina, i čudom se čudio kako je to moguće. I sada da se nama takvo što, ako ne i gore, dogodi, priča otac koji je želio ostati anoniman.

Uvidjeviši pogrešku, iz područnog odjela MORH-a u Splitu su se u odgovoru za Slobodnu ispričali obitelji.

Kažu da su se poklapali svi podaci (ime i prezime, datum rođenja, mjesto stanovanja) te odgovornost prebacuju na Ministarstvo unutarnjih poslova.

Očito je da MUP nije ažurirao podatke. Mi od njih, inače, dobivamo dvije vrste popisa. Jedan se odnosi na osobe s posebnim potrebama i često se zna dogoditi da budu neažurirani, pa mi to učinimo. Drugi se tiče ostalih osoba sposobnih za upis u evidenciju, kažu u splitskom odjelu MORH-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.