Mokri i skliski kolnici diljem BiH, vozačima se savjetuje prilagođavanje vožnje

U Bosni i Hercegovini od utorka ujutro se prometuje se po mokrim i skliskim kolnicima, dok na dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega na kolniku.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se apeluje na vozače za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog izvođenja radova na ulazu u Bugojno (most preko rijeke Vrbas) na dionici M-16.4 Novi Travnik – Bugojno, promet teretnih vozila preko 7t preusmjerava se na dionicu Bugojno – Donji Vakuf – Travnik.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad – Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku. Na dionici M-16 Banja Luka – Crna Rijeka u mjestu Dabrac, zbog radova na sanaciji odrona, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica – Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično. Zbog odrona na dionici M-18 Sarajevo – Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog oštećenja kolnika na dionici M-16 Prijedorska petlja – Klašnice, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično. Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka – Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

  • M-4 Banja Luka (Rebrovac) – Čelinac, Teslić – Karuše
  • M-14.2 Šamac – Domaljevac,
  • M-17 Tarčin – Konjic (Bradina), Tasovčići – Klepci (most preko rijeke Bregave i raskrižje M-17 i M-6),
  • M-18 Olovo – Kladanj (Karaula).

Zbog radova na R-418 Prozor – Tomislavgrad (dionica Podborsko raskrižje – Aćimići) promet je potpuno obustavljen. Alternativni pravac za osobna vozila je kroz naselje Sopot, dok se teretna vozila i autobusi preusmjeravaju preko Blidinja ili Bugojna.

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi. Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik u mjestu Potpeć.

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici dr. Ante Starčevića (od hotela “Ero” do raskrižja s ulicom Vokića i Lorkovića). Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog izvođenja radova u Hrvatskoj, obustavljen promet na graničnom prijelazu Bosanski Novi – Dvor.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja. Sukladno zakonskim odredbama, do 15. travnja na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu, priopćeno je iz AMSBIHKomentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.