Mogu li strani turoperatori dovesti turiste u ŽZH? – Jabuka.tv

Mogu li strani turoperatori dovesti turiste u ŽZH?

Deveta sjednica Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj održana je 27. siječnja u zgradi Vlade u Širokom Brijegu.

Članovi spomenutog Vijeća su predsjednik Vlade ŽZH, ministri financija i gospodarstva ŽZH, gradonačelnici Širokoga Brijega i Posušja te načelnici Posušja i Gruda, priopćio je u četvrtak Ured Vlade ŽZH za europske integracije.

Teme sjednice bile su podrška razvoju partnerstva između vladinog i nevladinog sektora te zajednička turistička promocija Županije Zapadnohercegovačke.

Članovima navedenog Vijeća predstavljeni su projekti i aktivnosti nevladine udruge pod nazivom Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH koja se pozicionirala na području pisanja i implementacije projekata. Lucija Kvesić je u ime udruge informirala i prezentirala projekte koji se izravno provode u jedinicama lokalne samouprave u ŽZH s posebnim naglaskom na projekt Youth Drive, koji financira Europska unija.

Škole u ŽZH dobit će 320 kanti i osam kontejnera za elektronički otpad

Nakon prezentacije je zaključeno kako treba poboljšati naše civilno društvo i omogućiti razvoj istog, što će se ostvariti kroz informacije o budućim planovima, projektima i izazovima, a sve s ciljem osnaživanja našeg civilnog društva. Vlada ŽZH, kao i jedinice lokalne samouprave nastaviti će pružati podršku nevladinim organizacijama, svjesni potencijala koji udruženja građana i nevladine organizacije imaju i njihov doprinos promociji cijele županije.

U drugom dijelu sjednice raspravljalo se o inicijativi Udruge Turistički klaster Hercegovina koja je ponudila suradnju po pitanju turističke promocije Županije Zapadnohercegovačke sa stranim turoperaterima s kojima bi bilo moguće ostvariti suradnju.

Sudjelovanje na sajmovima turizma, uspostavljanje partnerstava i predstavljanje ŽZH turistima, kao i provođenje EU i međunarodnih projekata, doprinijelo bi pozicioniranju županije kao bitne turističke destinacije.

Na kraju sjednice je zaključeno kako će Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije biti koordinator ove aktivnosti koja bi trebala započeti u ožujku 2021. godine, priopćeno je iz Ureda Vlade ŽZH za europske integracije.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

 • Turisti u Hercegovinu neće doći dok:

  1.) Ne postoje adekvatni kapaciteti smještaja (do tad će dolaziti bez zadržavanja otići dalje) ,
  2.) Dok ne bude ponuda smještaja i dr. turističkih sadržaja konkurentna,
  3.) Dok ne bude čist i uređen okoliš (nitko ne želi smeće u kosi i da se guši u dimu ili otpadnim vodama) ,
  4.) Dok ne budu učinkovito organizirane i koordinirane turističke djelatnosti (bez stručnih planova i strategija, možemo se zadovoljit jednodnevnim izletima u Međugorje).
  AMEN.

 • Ovdje se samo lijepo priča a ništa se neradi, Miro prvi nema sluha za turizam niti je i u čemu dao podršku. Kad čitaš ovo rekao bi ti… Strašno!

 • Da ih dovede te a šta im ponudit.?!
  Šetnica od mosta s desne strane rijeke do bazena, bazen i komplet sadržaj rekonstruirati, u etno selu 10 km ulaz i radi ko država, pola hercegovine ide, prekoputa sajmišta urediti šetnivu i dodatne sadržaje, od onog dijela stazu napraviti prema kuli da se normalno može hodati, na ciganskom brdu napraviti kamene kucice ko u etno selu itd i to je nešto di bi mogao turista ubiti jedan dan i ostao spavati.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.