Mladić ušao u sinagogu i počeo pucati: Jedna osoba ubijena, troje ozlijeđenih

Jedna je osoba ubijena i tri su ranjene u pucnjavi na vjernike u sinagogi blizu San Diega, u Sjedinjenim Američkim Državama.

Incident se dogodio oko 11.30 sati po lokalnom vremenu, objavio je ured šerifa iz San Diega. Četiri osobe prebačene su u bolnicu, a jedna je osoba preminula od posljedica ranjavanja.

Ne vjerujemo da postoje drugi osumnjičenici, rekao je glasnogovornik policije za The Daily Beast. Napadač koji je zapucao na vjernike u sinagogi u Powayju, sjeverno od San Diega, na jugu Kalifornije, je 19-godišnji bijelac, objavila je Ansa.

Mladić je zapucao iz poluautomatskog oružja na vjernike koji su se okupili na obredu u povodu židovskog blagdana Pashe, dodaje agencija.

Imali smo četvero ranjenih iz vatrenog oružja, jedna je osoba umrla, rekao je gradonačelnik Steve Vaus za televizijsku mrežu MSNBC, prenosi France Presse. Pišu kako je rabin Yisroel Goldstein, koji je 1986. godine osnovao centar Chabad, pogođen te da je ostao bez dva prsta. Među ozlijeđenima je, osim rabina, još jedna odrasla osoba te dvije maloljetne osobe od kojih jedna ima samo 11 godina.

Do pucnjave je došlo zadnjeg dana židovskog blagdana Pashe.

To je za nas vrlo važna proslava. Unutra je bilo puno ljudi koji su se molili, rekla je Minoo Anvari i dodala: Svi su vrištali i plakali.

Rekla je kako se u sinagogi nalazio njezin suprug te da je napadač ušao, počeo psovati i onda otvorio vatru, javlja NBC 7. Američki predsjednik Donald Trump je u subotu uputio “iskrenu sućut” obiteljima žrtava pucnjave u sinagogi, prenosi francuska agencija.

Zasad se čini da je riječ o zločinu iz mržnje i izražavam iskrenu sućut svima koji su stradali. Rasvijetlit ćemo tu stvar, rekao je Trump u Bijeloj kući.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.