Mladi započeli uređivati zaboravljenu širokobriješku oazu

Vijeće mladih Grada Širokoga Brijega u subotu oko 9 sati ujutro započelo je s eko akcijom na “Otoku” pokraj groblja “Sajmište” u Širokom Brijegu.

Ovu akciju mladi Širokobriježani organizirali su povodom Dana planeta Zemlje, a pod pokroviteljstvom Grada Širokoga Brijega. Dugoročni cilj ove akcije je da se “Otok” u blizini groblja “Sajmište” uredi i očisti od smeća te da se na njemu stvori prostor za razne kulturne i druge sadržaje.

Naime, kako je ranije u razgovoru za portal Jabuka.tv otkrio David Naletilić, predsjednik Vijeća mladih Grada Širokoga Brijega, ovaj projekt inicijalna je aktivnost za veći projekt “Otok mladih – u prirodi stvaramo prilike”, čija se izrada uskoro planira. Namjera je mladih dugoročno uključiti kulturne, rekreativne i sportske sadržaje i oživjeti ovu značajnu površinu koja je dosad zanemarivana.

S ovom eko akcijom povodom Dana planeta Zemlje krenuli smo jutros oko 9 sati. Desetak volontera sudjeluje od jutarnjih sati, a desetak ih je najavilo dolazak i sudjelovanje u popodnevnim satima. Akcija će trajati do oko 17 sati, a danas nam je cilj ukloniti srušena stabla, nisko raslinje i slično, izjavio je za portal Jabuka.tv Naletilić.

Kako dodaje, grubi radovi trebali bi biti završeni do kraja svibnja, a u sljedećim akcijama radit će i na analizi terena kako bi vidjeli čime raspolažu i što se može napraviti na “Otoku”.

Vijeće mladih Grada Širokoga Brijega ovaj projekt izvodi u suradnji s Gradom, koji pomaže u logističkom dijelu posla, ishodujući dozvole i osiguravajući trajnu potporu konkretnim prijedlozima mladih.

(www.jabuka.tv)


20 komentara

 • Bože nas sačuvaj od njihova rada..mladima svaka čast ali šta oni imaju uređivat.Kakva je politika grada i gradskih iraca pa je ovo ko fol volonterski poslić..Otiđite malo do Čapljine,Ljubuškog ..pa pogledajte tko i kako uređuje te gradove.Ovdje se do Borka noću ne usudiš prošetati više s djecom jer je mračina,polupano sve..lokve vode pi cesti i budeš okupan od glave do pete od auta.o rasvjeti i nogostupu po obilaznici i ulazu od Sjemenarne uz Gedžinu stranu da i ne givorimo.Naš je bačelnik zauzet non stop.Čas mažuretkinje,čas ovo,ono..uglavnom užasno prljav i tapušten gead.Sramite se svi koji ste odgovorni za to a načelnik najviše.fuuj.

  • Bas tako,najgore sto uvijek persiraju i furaju to grad ovo ono,a kasaba obicna.gradonacelniku su bitnije mazoretkinje i kulturna drustva nego cist i uzoran grad

 • Okrecite i uredite kapelicu u sajmistu ono je ruglo gradonacelnika i cobre kako ih nije sramota da je onako pomemlila i pocrnila a svaki dan se setamo onuda

 • Ovo je dobro.Ajmo nešto raditi da imamo “uko” ime nešto i pitat .Ako mislim napredovati moram nešto “ko fol čeprkati”.”Štaš” ,takva su vremena.U komunizmu,također ako si želio napredovati ,poželjno je bilo na radnu akciju otići.Opet nek se čisti….nije “na odmet”.

 • Bravo za mlade, mladi su uvijek bili pokretači akcija… samo tako nastavite, možda se i stari pokrenu pa očistimo ovaj doista prljavi i zapušteni grad. On je sramota za sve nas.

 • Da sam zna da ce danas radit da bi im kenjca da istraju drva.
  Jos da ga goni kogod u narodnoj nosnji, dosa bi i gradonacelnik.
  A kad bi on dosa, onda bi se i janje okrenilo.
  A kad bi se janje okrenilo, ostalo bi valjda nesto iza Mire i za ove radnike.
  A ako bi ostalo nesto iza Mire za ove radnike, onda bi dosli i iducu subotu
  I sve tako dok se ne pocisti ovaj grad.

  Vidis kako bi jedan kenjac moga prominit svijest ljudi?
  Koliko bi vise pametno celjade?

  • A vi ste neodgojena celjad zbog koje mi moramo postati smecari jer ne znate smece ubacit u kantu udaljenu svega 10 metara. Samo da je naopako

 • Ako nemožete pomoći nemojte ni blatiti. Udostojite se odnijeti deset sendvića o deset sokova. Sve pohvale za akciju. Mladi se se neće obazirati na besposlene, tračave i raznorazne ” LUCE” kohe se u sve mješaju kao Vegeta. Mladi bravo.

  • Vidi vidi komentara ..pa ti iznad si jedan od tih budućih pRtijaša..vidi se odmah da ćeš bit mutan..a znate kad ćete vi ono očistit kako radite..niti znate..niti možete niti ste naučeni..ali znate se dodvoravati već
   Danas sam bacio oko malo i ako završite tom dinamikom do 2025.linburga mjeseca dobit ćete te sendviće.Sendviće treba zaradit a ne glumatat ko i oni koji su vas poslali tu da se slikate.To treba uradit gradska vlast a ne nekakvi pioniri..i omladinci.Prošla su ta vremena kad su vam ćaće bile na radmim akcijama.

 • Otkrit cu vam da mladi ondje namjeravaju napraviti zgrado od donacija koje ce ubrzo dobit
  Tu ce bit STRIPTIZ BAR i DAME NISKOG MORALA
  OVE INFO SU IZ SIGURNIH IZVORA
  ETO TI OMLADINA!!!

 • Za ” G. N. ” : vjerovatno znaci : ” govno nakaradno”, ovo je stoti put da vridjate i omalovazavate mlade i njijov rad!!! A pogotovo imate nesto rec za ” luce” ! Ja sam pinudila kavu o kolace, kad ih vidim!! Posto je ovo drugi naslov , naistu temu, neznam zno cega su to na portalu uradili, trazi od 20.4. moj koment! Schnauze vise, ” ti ” , ” mater”, ” caca”!!!

 • Sve je ovo lijepo samo sve ono što očiste ostave na onom otoku i to poslije netko zapali i ostne još gore nego što je sad. Kad ste već očistili onda ono granje i maknite s otoka

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.