Mladi švedski nogometaš spasio čovjeku životu: Da sam trenirao koju minutu duže on bi bio mrtav – Jabuka.tv

Mladi švedski nogometaš spasio čovjeku životu: Da sam trenirao koju minutu duže on bi bio mrtav

Mladi nogometaš švedskog Kalmara Alex Mortensen spasio je život jednom čovjeku.

Mortensen, koji ima samo 18 godina, vraćao se na biciklu s treninga prošle subote, kada je krajičkom oka na jednom mostu ugledao muškarca koji se drži za ogradu i planira se ubiti skokom sa istoga, prenosi Sportsport.ba.

Mortensen kaže da je nastavio voziti bicikl, no onda je shvatio da je ipak nešto sumnjivo, odnosno da čovjek planira skočiti.

Kad sam se okrenuo, vidio sam da je podignuo desnu nogu preko ograde. Ostavio sam bicikl, popeo se na most i prošao čovjeku da ga pitam kako je. Rekao je da želi oduzeti si život, ispričao je Morntens, koji je, kako kaže, rukama čvrsto uhvatio muškarca za noge kako bi ga spriječio u skoku.

Nekoliko minuta je trajala drama, a po njegovim riječima, nekoliko ljudi šetalo je mostom i jednostavno ignoriravši prolazilo pored njih. Na kraju je uspio ženi koja je šetala s dvoje djece privući pažnju i rukom gestikulirati da pozove policiju.

Nakon nekoliko minuta pojavila se policija, kao i spasilačka služba, a muškarac je na kraju spriječen u samoubojstvu.

Preuzeli su situaciju i sve je riješeno. Da sam trenirao još 10 minuta ili da sam pristao da me odvezu kući nakon treninga, vjerojatno bi taj čovjek sada bio mrtav. Ovaj događaj ću uvijek nositi u sebi, dodao je mladić.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.