Kandidati za načelnika Posušja odbili javno sučeljavanje

Kako bi potaknuli kulturu dijaloga i povećali razinu demokracije i političke kulture u Posušju, mladi iz udruge Epsilon su pozvali kandidate za načelnika općine Posušje na javno sučeljavanje, no aktualni načelnik Branko Bago (HDZ BiH) i protukandidat Vjekoslav Bakula (HDZ 1990) odustali su. Sučeljavanje se trebalo održati u kinodvorani gdje bi kandidati nudili svoje vizije, rješenja problema i isticali programske smjernice na osnovu čega bi prisutna publika imala veću mogućnost odlučiti kome dati svoje povjerenje.

U prvom kontaktu predstavnika Epsilona s kandidatima, svaki od kandidata je rekao da pristaje ukoliko je njegov protukandidat također spreman na sučeljavanje. Međutim, na kraju su oba kandidata otkazala dogovorivši se međusobno kako ipak ne bi trebalo održati planirano sučeljavanje.

Iz udruge Epsilon poručuju kako im je žao što građani, a posebno mladi ljudi, nisu mogli postavljati pitanja kandidatima te tako saznati što svaki od njih ima ponuditi za razvoj i budućnost općine Posušje. Također su naglasili da su svi dionici društva, a u prvom redu oni koji žive od naroda, dužni poticati kulturu dijaloga i veću odgovornost političara prema narodu.

”Oni koji nisu spremni na dijalog i argumentiranu raspravu, teško mogu biti spremni učiniti nešto mnogo više. Svatko tko želi predstavljati i boriti se za svoj narod treba biti spreman i izaći pred taj isti narod te reći što nudi”, navode iz Epsilona.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.