U Mostaru premijerno prikazan film ”Preko mosta ljubavi”

U nedjelju je u CineStaru u Mostaru premijerno prikazan film ”Preko mosta ljubavi” 23-godišnje redateljice Kristine Barbarić iz Čitluka.

Dugometražni dramski prvijenac ”Preko mosta ljubavi” je neobična ljubavna priča dvoje mladih ljudi Barbari (Kristina Barbarić) i Emiru (Ante Babić), koji se za nju, na sve moguće načine, pokušavaju izboriti u podijeljenom gradu Mostaru.

”Cilj i poruka filma su kratki i jasni: nije bitno jesmo li crni, bijeli, katolici, muslimani, sve dok smo ljudi. Život u Mostaru se živi na dvije strane i svakome je dobro na njegovoj strani. Ne postoji Mostar kao jedinka, i to je loše. O ratu nema smisla govoriti i ja nisam adekvatna osoba za to, ali mislim da mi mladi možemo puno toga ako želimo. Samo treba razbiti unaprijed nametnute predrasude”, kaže 22-godišnja hercegovačka scenaristica, redateljica i producentica ljubavne drame, u kojoj ujedno tumači i glavnu žensku ulogu.

Kristina Barbarić rođena je 9. travnja 1993. godine u Splitu, a živi u Blatnici u Čitluku. Studentica je četvrte godine Pravnog fakulteta u Splitu, a već duže vrijeme se bavi amaterskim kazalištem. Na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu nagrađena je za najbolji tekst i najbolju predstavu, a i sam film ”Preko mosta ljubavi” nastao je na temelju njezinog dramskog predloška i to, kako kaže, ”kazališnom metodom koja je prenesena na filmsko platno”.

U filmu glume: Kristina Barbarić, Anamarija Marić, Robert Hodžić, Gabrijela Čarapina, Anita Šimić, Dubravka Mijatović, Miro Šetka, Mirela Šetka, Ivo Jerković, Toni Čolina, Petar Dugandžić, Azer Ajeti, , Josip Skoko i Ante Luburić.

(www.jabuka.tv | Foto: B. Medić)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.