Mladež HDZ BiH svečano obilježila 22. obljetnicu zaustavljanja tenkova u Pologu

Povodom 22. obljetnice zaustavljanja tenkova u Pologu, između Mostara i Širokog Brijega, Mladež HDZ BiH Županijskih odbora Hercegovačko – neretvanske i Zapadno – hercegovačke županije, organizirali su zajedničku svečanu sjednicu u prostorijama  Osnovne škole Polog.

hdz_polog_1

Sjednici su nazočili premijeri ovih dviju županija, Denis Lasić i Zdenko Ćosić, te gradonačelnici Širokog Brijega i Mostara, Miro Kraljević i Ljubo Bešlić, glavni tajnik HDZ BiH Vlado Džoić, predsjednik gradskog odbora HDZ BiH Mostar Slađan Bevanda i predsjednica Zajednice žena HDZ BiH, Marija Zelenika.

hdz_polog_2
U svojim obraćanjima svi su istaknuli kako je prije 22. godine na ovom mjestu napravljena prekretnica koja je pokazala kako se osigurava vlastiti opstanak, te kako se svi s ponosom moramo sjećati ovog događaja i datuma, dajući mu na važnosti i obilježavajući ga kako to dolikuje svake godine.

Posebno za ovu proslavu, aktivna je bila Mladež HDZ BiH ove dvije županije, koji su se aktivno pripremali za ovu, važnu godišnjicu!

Predsjednici Županijskih odbora Mladeži HNŽ i ZHŽ, Branislav Stojkić i Ivan Landeka, pozdravili su cijenjeni skup i izrazili nadu da će ovakvih zajedničkih sjednica biti i više, zajedništvo među Hrvatima i mladim ljudima mora bit još i veće.

hdz_polog_4

Nakon zajedničke sjednice položeni su vijenci ispred spomen obilježja, nakon čega je služena sveta misa za sve poginule branitelje, u crkvi u Pologu. Kao sjećanje na ovaj dan održan je i maraton Polog -Široki Brijeg.

MLADEŽ HDZ-a BiH

14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.