Mlada Mostarka brani boje nogometne reprezentacije BiH

Merima Tanović, ima 17 godina i odlična je učenica Srednje medicinske škole Mostar. Još od svojih malih nogu počela je igrati nogomet, najprije sa muškarcima u MNK Stari grad Mostar, te sa prijateljima na ulici i školskim terenima.

Od 2010. do 2013. godine bila je članica ŽFK Leotar iz Trebinja, gdje je osvojila dvije titule prvaka Republike Srpske, brončanu medalju na završnici prvenstva BiH 2011. godine te titulu osvajača Kupa RS.

Pored toga, Merima je zajedno sa svojim timom osvajala mnoge malonogometne turnire te jako često tresla protivničke mreže i bila asistent. Igra na poziciji napadača i prednjeg veznog.

Od ove sezone nastupat će za ŽN/FK MOSTAR koji će se natjecati u Prvoj ligi Federacije. Dvije godine je bila član naše ženske nogometne U17 reprezentacije, a od ove godine (2013.) brani boje ženskog U19 BH-nacionalnog tima. Sada je opet uvrštena na spisak izbornika Stanića, te je od 19. do 23. kolovoza na reprezentativnom okupljanju s našom reprezentacijom u Sloveniji, gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice s domaćom reprezentacijom.

Vrijedno je istaknuti kako grad Mostar, više od 10 ili 15 godina, nije imao djevojku u nogometu koja je branila boje državnog grba.

(Bljesak.info)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.