Mlada Ljubušanka, pripravnica Suda BiH, uhićena u Sarajevu zbog sumnje u odavanje tajni

Federalna uprava policija uhitila je pripravnicu Suda BiH Željku B. iz Ljubuškog zbog sumnje da je odavala službene tajne. Kako navode iz policije, u sklopu ove akcije pretresena je njena obiteljska kuća u Ljubuškom, u kojoj žive njeni roditelji, kao i stan u Istočnom Novom Sarajevu, koji je privremeno koristila.

Međutim, o kojim službenim tajnama koje je Željka B. otkrila u policiji i Tužiteljstvu je riječ ne žele otkrivati, navodeći da će biti poznati po okončanju istrage. Mersiha Novalić, glasnogovonica FUP-a, nije mogla potvrditi, ali ni demantirati neslužbenu informaciju o identitetu osumnjičene i samo je navela da je u tijeku kriminalistička obrada nad jednom osobom.

„Jedna osoba privedena je u službene prostorije FUP-a zbog sumnje da je počinila kazneno djelo zloporabe službenog položaja ili ovlasti, odavanje službene tajne i povreda tajnosti postupka“, rekla je Novalić.

Prema njenim riječima akcija uhićenja realizirana je po naredbi Suda i Tužiteljstva BiH, a istodobno su izvršeni pretresi na dvije lokacije.

„Inspektori kriminalističke policije jučer ujutro izvršili su pretrese na području Zapadnohercegovačke županije i Istočnog Sarajeva. Tijekom pretresa istražitelji su oduzeli određene predmete koji su zanimljivi za dalju istragu, a koji će biti vještačeni u Centru za forenzičku i informatičku podršku Federalne uprave policije“, rekla je Novalić.

Cijeli slučaj nisu željeli komentirati ni u Sudu ni u Tužiteljstvu BiH pa je ostalo nejasno jesu li u pitanju ‘dugi jezici’ ili koristoljublje.

(Večernji list)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.