NK Široki Brijeg kažnjen s 3.000 KM i jednom utakmicom bez gledatelja!

Danas je zasjedala Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH. Kažnjeni su, između ostalih, FK Sarajevo i NK Široki Brijeg. 

Nogometni klub Široki Brijeg kažnjen je sa 3.000 KM i jednom utakmicom bez gledatelja zbog događanja u uzvratnoj utakmici finala Kupa BiH protiv Željezničara.

Tada je, podsjetimo, trener gostiju iz Sarajeva, Amar Osim, pogođen predmetom u glavom prilikom davanja izjave za televiziju, ”nacionalističkog i fašističkog” navijanja kako se navodi u priopćenju Disciplinske komisije NS BiH te zbog fotografija  hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača.

Također kažnjen je FK Sarajevo s 5.000 KM zbog bakljade na derbiju protiv Željezničara. GOŠK je kažnjen s 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv tuzlanske Slobode.

Dodajmo da je klub kažnjen s dodatnih 1000 KM, a s 300 KM i predsjednik NK Široki Brijeg Mijo Jelić. Plaćaju zbog ‘neprikladnih izjava u medijima’ izrečenih prije nekoliko tjedana. 

Disciplinska komisija NS BiH na sjednici održanoj danas razmatrala je pitanja iz svoje nadležnosti, te donijela slijedeće odluke: Ranije pokrenuti disciplinski postupci: 1. NK ‘Široki Brijeg zbog kršenja Kodeksa ponašanja NS BiH i davanja izjava u medijima kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 1000 KM; 2. Zlatan Mijo Jelić predsjednik NK Široki Brijeg zbog kršenja Kodeksa ponašanja NS BiH i davanja neprimjerenih izjava u medijima kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 300 KM; 3. Faruk Hadžović potpredsjednik FK Olimpic zbog kršenja Kodeksa ponašanja NS BiH i davanja neprimjerenih izjava u medijima kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 300 KM; 4. Abdulah Ibraković trener FK Sloboda zbog kršenja Kodeksa ponašanja NS BiH i davanja neprimjerenih izjava u medijima kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 300 KM.

28 kolo: Utakmica FK Sarajevo – FK Željezničar – zbog slabe organizacije utakmice (pirotehnika i baklje) kažnjava se FK Sarajevo novčanom kaznom u iznosu od 5000 KM. Utakmica NK GOŠK – FK Sloboda – zbog propusta u organizaciji utakmice (upotreba službenog razglasa na neprimjeren način) kažnnjava se NK GOŠK novčanom kaznom u iznosu od 1000 KM.

KUP BiH: Finalna utakmica NK Široki Brijeg – FK Željezničar – zbog slabe organizacije utakmice kažnjava se NK Široki Brijeg odigravanjem jedne utakmice bez prisustva publike, te novčanom kaznom u iznosu od 3000 KM, navedeno je na stranici NS BiH.

(www.jabuka.tv /  bljesak.info)

15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.