Mlada handlerica iz Posušja i njezin štenac američke akite ostvaruju vrhunske rezultate

Posušje ima nove zvijezde kada je u pitanju kinologija. Na prvim ovogodišnjim izložbama pasa koje su se održavale u Međugorju 29. i 30. travnja 2021. godine mlada Posuška handlerica Lucija Bešlić i štenac američke akite Togo ostvarili su vrhunske rezultate.

U dva dana održane su čak 4 izložbe, od kojih su dvije bile CAC (državne) i dvije CACIB (međunarodne), s velikim brojem stranih izlagača i skoro 500 pasa po izložbi kojima su sudili kinološki suci svjetskog renomea, prenosi Posušje.net.

Zvijezda izložbi je bio štenac američke akite Togo, star pet mjeseci u vlasništvu Ante Vranjkovića, koji je na sve četiri izložbe bio najljepši štenac pasmine, na dvije izložbe bio BABY BIS (best in show), da bi na kraju pobjedio i u izboru za SUPREME BIS.

Vlasnik je posebno ponosan jer se Togo oštenio kod njega i kroz šalu kaže kako je to pas od supruge Ružice jer ga je ona izabrala od sedmero braće i sestara koliko ih je bilo u leglu. Zahvaljuje se prijatelju Sveti Olujiću od kojeg je nabavio svoju prvu američku akitu (majku od Toga), te Anti Jukiću Sokolu i Darki Vicanu zbog kojih se zaljubio u pse i izložbe, a koji su ga kao dječaka od 10-ak godina vodili na sve izložbe na koje su išli, a bilo ih je mnogo.

Posebna zahvala ipak ide mladoj Luciji Bešlić koja svakodnevno trenira Toga i koja je bila handlerica istome na izložbama u Međugorju. Osim zajedničkog uspjeha Lucije i Toga tu je i nastup u Junior Handling-u na kojem je Lucija nastupala sa svojim psom samojedom Maxom i još jednom zauzela prvo mjesto na postolju.

Sa samojedom Maxom Lucija je pobijedila 3 puta u pasmini (BOB) i jednom završila na postolju u grupi (BOG) i Max je postao šampion BiH. Pored svega toga Lucija je sa parom Njemačkih doga osvojila treće mjesto u parovima, prenosi Posusje.net.

Može se reći da su ove izložbe bile više nego uspiješne i da kinologija u Posušju ide u pravom smjeru jer se ulaže jako puno truda i ljubavi.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.