Miro Kraljević: Volio bih da nakon izbora svi zajedno krenemo naprijed

Širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević oko podneva je glasovao u područnoj školi Trn Prve osnovne škole Široki Brijeg.

Gradonačelnik Širokog Brijega u izjavi za portal Jabuka.tv istaknuo je nadu da će svi narodi u Bosni i Hercegovini zajedno krenuti prema boljoj budućnosti, da će se provesti potrebne reforme te da neće doći do krize vlasti nakon izbora.

Na pitanje o tome što građani Širokog Brijega, Županije Zapadnohercegovačke i općenito Hrvati u BiH mogu očekivati nakon izbora, Miro Kraljević odgovorio je da su ljudima na prvom mjestu egzistencijalna pitanja.

Neki su pesimisti i teško im je vjerovati u promjene, ali optimisti ponajprije očekuju bolju budućnost, prvenstveno radna mjesta i zaustavljanje iseljavanja mladih. Prema mojemu mišljenju, da bi se došlo do takvih procesa, do većega zapošljavanja i zaustavljanja iseljavanja mladih, potrebno je pokrenuti reformske procese u BiH, izjavio je širokobriješki gradonačelnik za portal Jabuka.tv.

Ima nade za BiH

Kraljević je dodao i da stranka i koalicija kojoj pripada zagovara reformske procese i poziva i ostale narode u BiH da sjednu, dogovore se te da se tako ti procesi pokrenu.

Uvjeren sam da se BiH može pokrenuti. Mi smo mala država, geopolitički dobro pozicionirana i ako se uspijemo dogovoriti i počnemo surađivati, onda ima nade i za državu i za narode, rekao je Kraljević.

Širokobriješki gradonačelnik mišljenja je da je nakon izbora nužna uspješnija provedba reformi

Gradonačelnik Širokog Brijega priznao je i da se tijekom proteklih četiriju godina i po tom pitanju moglo učiniti puno više, ali da BiH koče stalne krize.

Mi smo stalno u nekim krizama. Uglavnom se radi o političkim krizama koje se reflektiraju na gospodarstvo i sve ostalo. Svi snosimo posljedice toga što nije više učinjeno. Treba posložiti i javno i privatno i onda ići dalje, objasnio je Miro Kraljević, dodajući da su za reforme potrebne i hrabre odluke te da se negdje mora “zarezati”.

Svima bi cilj trebao biti da živimo

Budući da se u medijima prije izbora često spominjala moguća postizborna kriza zbog problema koji se mogu pojaviti s odabirom izaslanika u Domu naroda Parlamenta FBiH te na državnoj razini, širokobriješki gradonačelnik komentirao je i tu mogućnost, izrazivši nadu da do krize ipak neće doći.

Iskreno, volio bih da se izbjegnu krize i da se sve dobro posloži jer svjedoci smo gotovo stalnih kriza. Volio bih da ljudi počnu logično razmišljati. Političko razmišljanje teško ćemo uskladiti, u smislu da svi imamo isti cilj. Ali, svima bi nam cilj trebao biti da živimo. Volio bih da dođe do “mirnog mora” i svi zajedno krenemo naprijed, zaključio je širokobriješki gradonačelnik za portal Jabuka.tv.

(www.jabuka.tv)


33 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.