Mirko Filipović: Više se ne borim, ali i dalje uživam u treninzima

Legendarni hrvatski borac Mirko Filipović (45) prije godinu dana odradio je posljednju borbu u profesionalnoj karijeri.

U sklopu organizacije Bellator pobijedio je Roya Nelsona, a nekoliko dana poslije objavio je kako prekida profesionalnu karijeru zbog zdravstvenih problema, odnosno moždanog udara kojeg je doživio.

Godinu dana poslije oglasio se na Facebooku profilu o najtežim danima, ali kako i danas uživa u treningu iako se ne bori.

Prije točno godinu dana odradio sam posljednju borbu u svojoj dugoj karijeri. Nije to bila moja volja,  već viša sila, ali što je, tu je! Tako je moralo biti! Više se ne borim, ali i dalje uživam u treninzima, možda čak i više nego prije.

Usprkos 10 operacija, tromboze i disekcije vertebralne arterije (moždani) uspješno sam se oporavio, sjajno se osjećam i sada treniram iz gušta, ne radi “moranja” jer me čeka nastup. I nema ljepšeg osjećaja od onog nakon dobrog treninga! I odličan je osjećaj biti u dobroj formi i osjećati se dobro. A to bez treninga jednostavno ne ide! Jutros odradio bicikl sobni, vijaču, šado box par rundi, dobro istezanje i 100 zgibova!

Na moju veliku žalost, više ne trčim radi ozlijeđenih i izoperiranih koljena, ali sve nadoknadim kroz vožnju bicikla i preskakanjem vijače jer je to znatno manje opterećenje za koljena. Večeras opet u dvoranu, samo za zagrijavanje radim 100 marinaca pa onda sve ostalo, istezanje, šado, hrvanje, vreća. Sve se može kad se hoće!

Trenirajte i bavite se bilo kojim sportom! Fizička neaktivnost se skupo plaća i dovodi do propadanja tijela, ali i uma! Zato bavite se sportom – i bez isprika, barem pola sata za sebe i svoje zdravlje se uvijek nađe, napisao je Mirko.

Prije točno godinu dana odradio sam posljednju borbu u svojoj dugoj karijeri.Nije to bila moja volja već viša sila,ali…

Posted by Mirko CroCop Filipovic on Wednesday, 19 February 2020

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.