Mircosoft gasi Bing i prodaje Xbox?

Kao što smo mediji već pisali, Microsoft je u potrazi za novim direktorom, koji će u idućih deset mjeseci zamijeniti Stevea Ballmerana čelu te tvrtke. Pojavio se i popis pet izglednih kandidata, među kojima su Fordov direktor Alan Mulally i bivši direktor Nokie Stephen Elop.

Mulally se izjasnio – nema namjeru napuštati Ford, no Elop ima velike i smione planove dokopa li se vruće stolice u Redmondu, piše Bloomberg.

Nakon što je kratko vrijeme proveo na čelu Microsoftovog odjela zaduženog za Office i druge proizvode, Elop bi navodno – nakon što preuzme kormilo – pogurao izdanje Officea za Android i iOS, čime bi se odmaknuo od tradicionalnog pristupa, prema kojem je taj softverski paket namijenjen prvenstveno PC-ima.

To bi trebao biti dio šire strategije, kojoj bi cilj bio maksimalno povećati prodaju Officea, umjesto što ga se koristi za poboljšanje prodaje Windowsa za osobna računala i tablete.

Bloomberg također tvrdi kako je Elop spreman prodati ili zatvoriti velike dijelove Microsoftovg poslovanja. Na bubnju bi tako mogao završiti Xbox, dok bi ključ u bravu mogla dobiti tražilica Bing. Slični prijedlozi već su se mogli čuti i prije, a podržavaju ih i teškaši poput suosnivača Microsofta Paula Allena.

Ipak, malo je vjerojatno da će do toga i doći, bar u skoro vrijeme. Bing je integriran u Windows 8 i 8.1 te Windows Phone. Nova generacija igraće konzole Xbox trebala bi se pojaviti za koji tjedan.

(Tportal.hr)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.