Minusi okovali BiH, u Hercegovini i do -27

Razdoblje niskih temperatura u Bosni i Hercegovini nastavlja se i u nedjelju. Nakon što nas je u subotu pogodio val izrazito niskih temperatura, u nedjelju ujutro zabilježene su još niže nego dan ranije.

Tako je u nedjelju ujutro najhladnije u državi bilo u Sokocu, gdje je izmjereno -28 stupnjeva Celzijevih! Prema podacima Federalnoga hidrometeorološkoga zavoda, u Sarajevu i Bugojnu je u ranim jutarnjim satima izmjereno -26 stupnjeva, zatim u Han Pijesku i Zenici -24, dok je u Banja Luci zabilježeno i do -15, a u Tuzli je bilo -19 stupnjeva Celzijevih.

U Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnje temperature od -20 do -13, na jugu od -8 do -2, na planinama i visoravnima do -27, a dnevne od -12 do -6, na jugu od -5 do 0 stupnjeva Celzijevih.

Razina upozorenja meteoalarma za cijelu BiH je narančasta (ekstremno niska temperatura, udari vjetra od 50 do 60 km/h). Federalni hidrometeorološki zavod izdao je novo, produženo upozorenje za niske temperature zraka do četvrtka, 12. siječnja. Jutarnje temperature su u granicama narančastoga (od -20 do -10 ), a dnevne, uglavnom, u granicama žutoga (-10 do -5 stupnjeva Celzijevih).

Meteorološka pojava za koju se izdaje narančasto upozorenje podrazumijeva niske temperature zraka u cijeloj Bosni i Hercegovini.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: