Ministrice jedinica iz matematike

Ministrica Helena Lončar na današnjoj konferenciji za novinare je izjavila da se nastava odvija u 95 % škola u Županiji, no prema informacijama s terena, ministrica ne raspolaže točnim podacima koliko je škola i dalje u štrajku ili su joj ravnatelji pojednih škola prikazivali potpuno iskrivljeno stanje o održavanju nastave u utorak 22. siječnja 2013. godine.

Iz razgovora s nastavnicima i roditeljima doznajemo kako se nastava nije izvodila u Širokom Brijegu u dvije osnovne i strukovnoj školi, dok se u Gimnaziji fra Dominika Mandića nastava izvodila samo djelomično (prva dva sata). U Ljubuškom se nije radilo u dvije osnovne škole, gimnaziji i strukovnoj školi, u Posušju nisu radile strukovna škola i gimnazija, u Grudama nije radila strukovna škola, u Vitini nije radila osnovna škola, te u Biogracima nije radila osnovna škola.

Iz ove statistike može se zaključiti da se u našoj Županiji danas nastava nije izvodila u 13 od ukupno 21 škole, što nije onih 5%, kako ministrica navodi. Znači radilo se samo u 8 škola.

U vijestima na Radiju Široki Brijeg objavljeno je kako štrajk prosvjetnih djelatnika podržava Sindikat državnih službenika i namještenika (u osnivanju) Županije zapadnohercegovačke Široki Brijeg, piše u neslužbenom priopćenju koje smo dobili na mail.

(www.jabuka.tv)

 

[poll id=”15″]

43 komentara

 • Sta seru ovi profesori vise,i oni i strajk,i sa cu ja zbog njih vikendom ici u sk.i jos ce mi tupit u glavu kako moramo ici sa ispitivanjem jer ”nemamo vremena”

 • U vijestima na Radiju Široki Brijeg objavljeno je kako štrajk prosvjetnih djelatnika podržava Sindikat državnih službenika i namještenika (u osnivanju) Županije zapadnohercegovačke Široki Brijeg.

 • ja pročitala “demant mističnog navoda” 😀 ne znam šta je danas bilo čudnije: ta njena izjava ili način kako voditeljica čita vijesti gutajuć pola slova…

 • Vijest da sindikate proscjetara podržava Sindikat državnih službenika i namještenika (u osnivanju) Županije zapadnohercegovačke Široki Brijeg je prožvakana i pročitana s tolikom brzinom da se jedva nešot moglo razumjeti. A na stranicama RŠB nemi niti jednog retka o tome. Sad vidimo tko upravlja svime, i RŠB je režimski radio, gore je 100 puta nego u TITE. Bivši marksisti kolo vode.

 • Maturanti moji dragi mogli ste vi za ovo vrijeme pisati maturske, čitati lektire i svasta nesto ali ne vi ne radite nista već samo gluposti pričate i sad bi svi prof trebali obarati tj pravedno ocjenjivati pa bi vidili jada i vi vaši roditelji koji za vas još čitaju lektire. Još će ispasti da su im prof krivi što nisu fakultet upisali jer ih nisu ničemu naučili..

  • Pa zašto profesori ne ocjenjuju realno, zar nisu za to plaćeni? Poklanjaju ocjene, pa onda u školi može radit bilo tko, bilo tko može poklanjat ocjene.

 • ZAVCI KOMUNISTIČKI – Znate li tko je sve bio u Savezu komunista?
  PONEDJELJAK, 21 SIJEČANJ 2013 23:26
  MOSTAR – Nije bitno ima li posla. Nije više bitno ni to ima li narod što jesti, od čega živjeti. Bitan je TV kanal. Hrvatski, pa taman udbaši i njihova djeca “vršljali” i kolo (kozaračko) igrali… A igrat će. Upamtite to.

  I tada će nam biti najteže. Jedni nas možda jesu silovali u ratu, drugi nakon rata, ali naši su nas silovali i u ratu i poslije rata. Naši crveni, crni, plavi, žuti… A kako će nas tek na TV kanalu silovati! Na našem hrvatskom. Ko Frietzl. Nek ti je narode Bog dragi na pomoći.

  Zamislite da sada imamo takav TV kanal i da nas isti izvještava o štrajku prosvjetara u ZHŽ-u… Zamislite na što bi to sličilo? Zamislite kako bi taj hrvatski TV kanal protumačio današnju odluku Općinskog suda u Širokom Brijegu. Bili bi naši prosvjetari gori nego Karadžić i Mladić skupa. GARANTIRANO.

  To Vam je ko’ evanđelje. Upamtite to. Ali. Naš je. Hrvatski. Udbaški. Kažu, UDBA vedrila i oblačila do kraja 80-tih! Ma kakvi. Ni blizu u Zapadnoj Hercegovini nisu bili jaki kao što su danas. Sve ista bagra. Samo dresove zamijenili. Pa pogledajte samo primjer Širokog i Ljubuškog.

  Udbaši danas drže i policiju i sudstvo i tužiteljstvo i pravobraniteljstvo… Upravljaju školstvom, zdravstvom…, ovim, onim, sa svim onim što je od nekog vitalnog interesa. Još im se crkva donekle otima. Pitanje je kada će i nju potpuno preuzeti, jer sve polagano preuzimaju pa ni Sveta kuća više nije sigurna. Ma ni Sigurna kuća više nije sigurna.

  Ako ne vjerujete raspitajte se malo tko se sve nalazi na čelu takvih institucija, iz kakvih obitelji takvi potječu, tko su im roditelji, tko mentori, kada su u Savez komunista upisani… Jesu li se ikada ispisali iz tog Saveza? Koliko dugo su radili i koliko dugo još misle raditi u toj doušničko-udbaškoj mreži?

  Kako su ih sjedali u školske klupe pri upisu u Gimnaziju i druge Srednje škole? Tko je s kim sjedio? Ponavljamo, ovo je krajnje povjerljivo, na iznimno argumentiranoj (sveobuhvatnoj) dokumentaciji našeg portala utemeljeno, a uskoro će i kroz zanimljiv književni opus biti obznanjeno.

  Narode, ništa nije slučajno. Sve je dobro isplanirano. Ne, ne želimo vas plašiti pišući nekakve nebuloze. Želimo vas upozoriti pišući istinu. Čuvajte ih se. Čuvajte ih se i kada na svetu misu idete. Pustili su svoje korijenje i tamo gdje mislite da je to nemoguće.

  Ima ih čak koji su, predočimo to tako, u jednoj godini napravili po dvije kuće u Širokom Brijegu ili Ljubuškom, kupili u istoj godini po dva stana u Zagrebu, jedan u Rijeci ili Splitu, kuću još negdje na plavom jadranu, možda u Živogošću ili Igranama…

  Do 90-tih bili u zna se kojoj stranci – partiji…, a zna se i u kojoj su danas. Ma ima ih zapravo u svim političkim strankama, ali zna se u kojoj ih je najviše, kroz koju se najlakše bilo probiti “preko trnja do zvijezda”.

  Svi Draganu Čoviću spočitavaju izgradnju kuće u mostarskim Barama – šta, kako, odakle? Ali nije Čović sam. Ima “čovića” koliko hoćete. Svuda su oko nas. Svi ih više-manje znamo. U neke ćemo uprijeti prstom. Neke ćemo prešutjeti iz tko zna kojih razloga. Pa taman da su im roditelji sudjelovali u ubojstvu fratara. Naših širokobrijeških, kočerinskih, ljubuških…

  Jesu li se naši stvarni, istinski branitelji borili za sve to? Jesu li ginuli za nešto takvo? Jesu li i sanjati mogli što ćemo imati ako Hrvatska bude slobodna i ako Hrvati u BiH budu slobodni? Jesu li i zamisliti mogli kako će banda jugoslavenska prodati Herceg-Bosnu, Hercegovačku banku, Erotel…

  Ne. Samom sebi kažem nemoj više nabrajati. Toliko toga ima. Ne može sve to biti slučajno. Sve je to produkt jedne iste škole, u režiji iste ekipe. Njihov igrokaz. Jesmo li zaslužili da budemo takve igračke? Da nas šutaju kako stignu i gdje stignu?

  Možda je dijelom i do nas. Ako budemo dopuštali naravno da će šutati. Ako im se suprotstavimo neće im biti svejedno. Kroz primjer ovdašnjih prosvjetara jasno je da im se može suprotstaviti. Svi ih više-manje znamo koji su i kakvi su, gdje su stacionirani.

  Narode digni se, izađi na ulice i počisti smeće. Da. Problem je kod nas što imamo više smeća nego naroda! Prvo na provjeru sve njih koji su bili u Savezu komunista. Zatim noga u guzicu, jer nekad je i noga u guzicu korak naprijed. U ovom slučaju korak naprijed za obični narod. Šta takva bagra i 17-18 godina nakon rata ima raditi i tražiti u Sudstvu, Tužiteljstvu, Pravobraniteljstvu, policiji?

  Svatko očistiti smeće unutar svojih redova i tek tako ćemo zakoračiti u ljepšu i svjetliju budućnost. Tko kaže da nije moguće vara se i laže. Moguće je. Evo, na ovom portalu, što stalno, što povremeno, piše i surađuje 30-35 ljudi. I nitko nije ni sada niti je bilo kada ranije bio u Savezu komunista. I neće ga takvi ni biti na ovom portalu.

  Znam da ih ovo boli i pogađa, jer znam da nas čitaju. Čitaju i upijaju. I u ljekarnu odmah po novu dozu tableta za smirenje hitaju. Ali zato i uživam, kao i ostatak naše ekipe, pišući ovakve tekstove. Možda će nas sutra i zbog ovog teksta tužiti. Ma neka će. I u tome uživamo. A s posebnim guštom uskoro počinjemo objavljivati kakve sve tužbe dižu, na temelju čega, zbog čega i kome se žale. Kako su samo jadni. Jazavci komunistički. Omladinci i omladinke širokobriješki, grudski, ljubuški…

  Stoga ovaj i sve ovakve i slične tekstove posvećujemo Bruni Bušiću, Miri Barešiću, Blagi Zadri i ostalim istinskim hrvatskim rodoljubima i domoljubima, a jazavce će ionako, kad krepaju, izjesti crne vrane.

 • Radio Široki-HDZ, pa čudo je da su uopće pročitali, nie ona mcala čitajuć ona drukčije i nezna, u Širokom Brijegu jebio u školi pomoćnik ministrice koji je štrajkovao u vrijeme TITE u dva navrata i nusu ga zvali na sud, već su dolazili razgovarati tražiti rješenje a ne prijetiti

 • Ne idem u školu subotom jer ste se vi borili za svoje guzice i sad bi ja trebao ići subotom u školu. Hvala neću. Guzičari

 • OD KUD NOVCI ZA OTVORE NA ŽUPANIJI
  ILI SU TO NOVE MJERE ŠTEDNJE, HEHEHE
  OVCE SMO MI, DA NIJE PROSVJETE NIKO GLAS NEBI DIGO

 • Štrajk je nelegalan jer prosvjetni djelatnici štrajkom zahtjevaju uplatu neuplaćenih doprinosa ali zbog neuplaćenih doprinosa nemaju pravo štrajkati pošto se uplata istih podrazumjeva zakonom, ali Vlada nije kriva za uplatu istih.
  Ovo nema ni u Ruandi…

 • Problem ,jedan od največih problema nas Hrvata je taj što imamo pričuvnu domovinu negdje u Hrvatskoj, Talijanskoj, Švicarskoj ,Austiji ,NJemačkoj i pitaj Boga di sve još.Ne tako davno na ovim prostorima se živjelo siromašno, časno ,ali siromašno i čestito kako su stoljećima naši stari živjeli , skoro pa od danas do sutra. A onda je došao komunizam , boljševizam . lenjuinizam , partizanština u onom najgorem ljudskom obliku. Istinsko zlo, ono pravo čisto nepatvoreno zlo , zlo kakvo samo zlo može biti zapljusnulo nas je kao kakav divovski, golemi val koji te zgrabio, bacio u dubine tame i ne da ti disati. Godine 1945. našao se hrvatski narod u srašnom položaju:Hrvatska vojska zaklana je suradnjomZapada i Istoka … hrvatska inteligencija je proglašena ratnim zločincima podijelili su nas na one crne , sive žute , na one u žici i one van nje. U našoj vlastitoj domovini sinovi udbe i partizanskih krvoloka su prvo likvidirali bez suda svi oni Hrvati na crnim spiskovima komunista i srba, sve začinjeno u režij inaših domaćih neokomunista , i promicatelja novog humanijeg komunističkog , u stvari sotonskog projekta. Pohvatani i bačeni u jame , kao divljač za odstrel bivši vojnici NDHa punili su svojim tjelesima kraške rupe , tenkovske rovove i razne grabe. nI DANAS SE TOČNO NE ZNA KOLKO JE hRVATA TIH OLOVNIH, ZLIH GODINA PROGUTALA NOĆ ILI MRAK , ALI VRLO REALNE PROCJENE GOVORE O NEKOLKO STOTINA TISUĆA UBIJENIH BEZ SUDA ILI NA PRAVDI BOGA. Prema podatcima crvenih fašista s kraja pedesetih računa se da je skoro polovica hrvatskog naroda prošla kroz logore i zatvore,. N ijedan narod u Europi s obzirom na broj stanovnika i ratna stradanja nije prošao takvu golgotu. Komunistička Jugoslavija ,tj šugoslavija je ponovo srpski raj , a hrvatski pakao. Nikad dotle hrvatski narod nije dobio tako okrutan režim koji je uperenda uništi samu srž i bitak jednog naroda. U tom zlosretnom vremenu su komunistički diktator i jedan od najvećih masovnih ubojica dvadesetog stoljeća tito,i njegovi komunisti uništili sva božanska i ljudska prava u hrvatskoj državi i nad Hrvatima. Malo je naroda koji bi uspjeli izdržati ono što su Hrvati izdržali pod ovim sotonskim izdankom tkz pravednijeg svijea. Nad nama se vladalo , jazovkama , Glavnjačama, Golim Otocima , Stari i Novim Gradiškama i drugim stratištima. ozna , udba i druge komunističke udarne igle zla su vladale nad nama svakim vidovima zla. Medju nama i srbima su popucale sve niti zauvijek, ako ih je uopće ikada i bilo. Medjutim proces našeg zaglupljivanja i osvješćivanja nikako da prestane pa tako traje i danas. Svjedoci smo da su se djeca komunizma duboko inflitirala medju nas , i medju nama duboko pustili svoje korijenje. Davno prije GOEBBELSA pravoslavna propaganda izmislila je o nama takve izmišljotine nastoječi nas ocrniti za sva vremena i u tome su imali značajnu potporu naših po krvi istih političkih drugova i istomišljenika po drugu LENJINU I STALJINU. TITO, partija i ostali crveni bezbošci utjelovljivali su nama Hrvatima trasu budučeg, ispravnog , partijskog , jedinog i nepogrešivog puta. Željeli su nas poput sebe pretvorit u evolucijske sinove i kćeri majmuna začetih po balkanskim šikarama i gudurama, ali eto hvala Bogu to im nije s nama uspijelo. Sam Antikrist je došao sa i pod znakom zvijezde petokrake da nas uništi imenom Zvijeri. Još je i VOLTAIRE pisao da smo mi HRVATI plemenit narod , zator tirana i potpora pravednika. Proglasili su nas ratnim zločincima i veleizdajnicima , o Bože paradoksa li isti oni koji su u samoj svojoj naravi i po naravi ubojice , neljudi i zločinci. Četrnaest stolječa smo na našim njivama , našem moru , našim ravnicama i planinama i moramo iskorijenit korov koji se duboko zavukao u dubine našeg bića , naše opstojnosti i kao takav nas duši, guši i ne da nam naprijed. Četrnaest stolječa probamo ogradititi, sačuvati i zaštitit svoju baštinu i uvijek se nadje neko ko nam ne da , ko nas smeta , ko nam priječi. Naš vlastiti korov nas guši prijeti nam nestankom na sad puno perverzniji, suptilniji , zločestiji način. AKO sami ne uvidimo ko , što i zaš5to nam ne da naprijed , sami smo krivi i snosit će mo posljedice za ono što če nam se u budućnosti dogodit. Moramo smoći snagu i dovest poštene ljude na sva iole važnija mijesta u svim područjima života. U tome nam je najbitnija potpora Crkve , kao jedine institucije koja jasno vidi kamo sve ovo vodi. Crkva u Hrvata je ona još jedina snaga koja nas more potaknuti , poći ispravnim putem , bez beskorisnih obaziranja na ono što je bilo i prošli i za čim ne vrjedi okretati glavu i kukati. kada danas vidim , svakodnevno hrvatsku ovisnost o Beogradu i mrcvarenje i ponižavanje predstavnika vlasti u R h rvatskoj, prema Srbima zapitamo li se pa gdje je to krivo krenulo nakon stvaranja Domovine. Jadna je ta ovisnost hrvatskih komunista i sinova partizanskih komesara, ubojica i lažnih ideologa o srbima , o Beogradu. Smuči se poštenom čovjeku kad vidi kako se dodvoravaju , ulizuju smutljivci i jad i jadost hrvatske fašističke ljevice prema onima koji su nas do jučer i još juče ubijali , mučili silovali .ponižavali. Što je to nakaradno , jadno bolesno u hr, lijevom biću da se mora dodvoravat svojim , mučiteljima i koljačima , kao dea če svijet stati ako nam Beograd ne da svoj blagoslov za neto. To je odnos žrtve i ubojice o kojem je već napisano bezbroj knjiga i rasprava na tu temu. TO je odnos o kojem najviše pišu psihijatri , nastoječi na neki nama ljudski način povezati , opravdati taj neprirodan ,morbidan odnos. Ponavljam sami mi Hrvati uz iskrenu potporu Crkve koja je oduvijek bila misaoni i svaki drugi oblik adobra i prosperiteta nas Hrvata moramo sami stati na kraj ovomu zlu ,nepravde i depresije koka se zavukla duboko u nas . Raspad našeg narodosnog bića s najposlije dogodioodlaskom gastrajbajtera u zapadnu Europu. u vremenu krilatice daj Srbinu vlast i pušku , a Hrvatima pare i posao još su samo poneki stari časni i neokaljani ,uz pokojeg fratra podsječali na životne vriednote časti i poštenja.

 • ne mogu da vjerujeem što je postao ovaj portal ,bolesni portal ,lijanovo i udbino glasilo ,u zadnje vrijeme ste dno dna ,ma koga plašite ,hajde da se netko imenom i prezimenom potpiše za nešto ,isti ste ili si danijel ivanković iz vami bratskog lijevog portala .

 • kazu mjere stednje a otvori novi na zupaniji, i kazu da je naime taj projekt napravljen i da vrijedi oko 500tisuća km…al zapravo nevrijedi tolko neg 135tisuća km jer su to rekli ljudi neki koji su ig pravili jedan do…. nemamo o cemu pricat ni na prosvjetu sta dizat glas kad nas ovi ovako fino kradu,al u nas je to narodni običaj…nista od nas nece bit …

 • kazu mjere stednje a otvori novi na zupaniji, i kazu da je naime taj projekt napravljen i da vrijedi oko 500tisuća km…al zapravo nevrijedi tolko neg 135tisuća km jer su to rekli ljudi neki koji su ig pravili jedan do…. nemamo o cemu pricat ni na prosvjetu sta dizat glas kad nas ovi ovako fino kradu,al u nas je to narodni običaj…nista od nas nece bit …

 • otvori na županiiji kazes pola milijona maraka,toje vrlo nemoguće moze cjel trn promijenit otvore nebi tolko kostalo..al ljudi bice grade vikendice pase mora malo ukrast..I STAJE FALILO ONIM OTVORIMA NISTA…

 • prosvjeto samo ustrajno jer ova takozvana ministrica premijer i ostali ministri ne mogu i ne smiju nikakve ama baš nikakve odluke donosit s ovakvim radom pristupom ponašanjem a tek o karakteru ko o tome i razmišlja.Gospodo u vladi manje više što narod kaže piše radi nije briga ali u šta vi vjerujete koi sakarament prvi primiste

 • Potrebna je lustracija, samo kako je provesti kad je udba izmješala papire, tako gospodo moja oni za koje mislite da su bili uzor našeg naroda, bili su najgori od najgorih udbaša. I šta bi sad trebalo da se još međusobno pobijemo. Meni je dosta pobijenih u obitelji od udbaške ruke, ali ipak nisam za to da se podižu tenzije. Moj prijedlog je da poštujete fratre ( kad čujem majke kako protiv fratara pričaju svojoj djeci viceve, protiv vjeronauka, diže mi se kosa na glavi). Poštujte profesore (pogledajte ovaj portal i roditelje i djecu,koje nepoštivanje (uglavnom od djece koja su loši učenici, koja neodgoj nose iz obitelji), mojprijedlog je da poštivanjem profesora i znanja možete jedino doći do toga da i vama to znanje bude nešto značilo). Poštujte i svoju vlast, pa zar je mi nismo izabrali, zar nismo šutili ko zaliveni kad su nam tu vlast drugi birali, zar nismo u drugom svjetskom ratu najviše ubijani od hrvatske ruke, zar je netko u našem gradu znao tko je prohrvatski orjentiran nego tvoj susjed koje je zbog toga što je bacio oko na tvoje imanje, zbog toga što ga zloba izjedala, on te odao onima koji su imali viši cilj, cilj da ovo bude strano tko zna zbog čega a možda i saznamo za sto godina. Pokušavajte djecu nagovarati da završavaju visoke škole, umjesto da ih huškate na ove koji su neznalice a uvukli su se u politiku, mržnja i zloba izjeda onog tko mrzi. Malim koracima se sve može promjeniti a uz pomoć Boga. Mržnja nas je koštala stoljeća bez svoje države. Roditelji učite djecu da je poštenje najvažnije iako mnogima sada izgleda da to nije. Borimo se svi skupa za svoja prava kkao što i prosvjeta to radi. Nemojmo ih osuđivati. Možda će njihohova pravedna borba omogućiti da i naša pogažena prava jednom budu rješena iako izgleda sada nemoguća stvar. Sjetite se kako se živjelo u komunizmu i propade, za sve dođe vrijeme, danas imamo 20 puta više materijalnog nego tada ali opet nezadovoljni. Mrzimo onog tko ima bolju kuću, bolje auto, bolje mu djeca uče u školi. Okrenimo tu mržnju tako da nastojimo svojim radom i znanjem napraviti koliko možemo, vjerujte biti ćemo puno sretniji od onih koji su ukrali, onih koji svoje radnike plate toliko da jedva mogu živjeti a svoju čukundučad osiguravaju da ne moraju raditi, možda će im to šukunduče sve prokockati, ili će ga droga uništiti, pogledajte povijest oni što su mislili da imaju sve uništilo im se prezime, nema ih više.

 • Podrška profesori dignite glavu Vi ste stub društva, Vi nam učite djecu i velika vam hvala, i ovi iznad komentare podržavam.

 • JOOOJ PA SMETALO IM JE SUNCE IL IM JE HLADNO GUZI BILO SAD KROZ NOVE NE PUŠE AL ČE PUHAT U NAŠIM NOVČANICIMA USKORO BRAČO MILA HEHEHEHEEEEEE

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.