Ministrica Pozder u Livnu: Korićina je važna za građane HBŽ, ali i FBiH

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder posjetila je Livno, gdje je razgovarala sa ministrom okoliša graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije Seadom Hadžijahićem.

Ministrica Pozder tom prilikom susrela se i sa načelnicima Bosanskog Grahova, Glamoča i Livna, Urošom Đuranom, Nebojšom Radivojšom i Darkom Čondrićem.

Riječ je o potpisnicima sporazuma o osnivanju regionalne deponije Korićina, a povod sastanaka je bio otklanjanje prepreka kako bi se konačno stavila u funkciju deponija koja je završena po europskim standardima još 2018. godine.

Dogovoreni su konkretni koraci i operativni rad timova, kao i skori novi sastanak, a sve s ciljem da se Korićina konačno otvori. Bit ćemo uporni i Korićina je važna za građane HBŽ, ali i Federacije.

Na tom primjeru moramo pokazati da efikasno možemo upravljati otpadom i adekvatno zaštiti naš okoliš. Sugovornici su istaknuli da će uskoro usvojiti Plan upravljanja otpadom na razini županije, gdje će voditi računa o usklađenosti sa Federalnim planom upravljanja otpadom, čije se usvajanje očekuje do kraja godine, kazala je ministrica Pozder.

Dodala je da će otvaranje pregovora sa EU, te dostupnost sredstava, ali i zahtjevnija i stroža pravila koja će se morati ispoštovati i u sferi upravljanjem otpada, dati dodatnu vrijednost i velike benefite i za lokalnu zajednicu poput ovih u Hercegbosanskoj županiji, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Gdje sa smećem u HBŽ-u?

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.