Ministarstvo se oglasilo o slučaju preminulog dječaka iz Metkovića

Ministarstvo zdravstva oglasilo se u povodu slučaja dječaka iz Metkovića koji je prije nekoliko dana preminuo u splitskoj bolnici, nakon što su ga u Hitnoj službi u Metkoviću nekoliko puta pustili kući.

Njihovo priopćenje za javnost prenosimo u cijelosti:

Slijedom članka objavljenog 14. prosinca 2018. godine u medijima, vezano uz slučaj preminulog dječaka iz Metkovića izražavamo sućut i iskreno žaljenje radi tragičnog događaja koji ćemo detaljno ispitati.

Ministarstvo zdravstva je neposredno po saznanju za događanja, zatražilo informacije i žurna očitovanja od ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, Doma zdravlja Metković, Kliničkog bolničkog centra Split i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

U ponedjeljak će započeti zdravstveno inspekcijski nadzor uz predstavnike struke: specijalista infektologa i specijalista pedijatra u svim zdravstvenim ustanovama koje su bile uključene u zbrinjavanje teško bolesnog djeteta radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica oko poduzetnih medicinskih mjera i postupanja prema propisanim protokolima.

Rezultati inspekcijskog nalaza poslužit će za utvrđivanje eventualne odgovornosti liječnika i medicinskog osoblja u navedenom slučaju.

Ministarstvo zdravstva kontinuirano prati učinkovitost i organizaciju pružanja medicinske skrbi na terenu temeljem čega je u ovom mandatu pripremilo promjene koje su ugrađene u novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti, kako bi se u budućnosti dodatno poboljšala dostupnost i kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite svim građanima.

Još jednom izražavamo iskrenu sućut roditeljima i cijeloj obitelji povodom smrti djeteta.

O nalazu inspekcijskog nadzora, Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, izvijestit će hrvatsku javnost, stoji u priopćenju Ministarstva, piše Slobodna Dalmacija.

(www.jabuka.tv) 2 komentara

  • Iztrazujte osoblje bahato kad se nesto ,NAZALOST DOGODI.DA SE OVO DOGODILO NA ZAPADU SVI BI U ZATVOR.ZAO MI OBITELJI ,ISKRENU SUCUT I DA VAM BOG DA SNAGE.

  • Svi koi nesto znaju pricaju makar engleski. Tko taj jezik prica a voli svoj poziv i radi ga savjesno ne radi u metkpvicu a bome ni u sirokom brijegu.
    Santic vozi hitnu pomoc jeli to za puknut od smijeha. A o ostalim da i ne govorim samo ih vidjam po kladionicama i videotext grte non stop. Pa su jervozni kad im tiket padne. Sve to treba degenecit.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.