Ministar Helez: Dodik priprema bijeg iz BiH

Ministar obrane BiH Zukan Helez u emisiji BHT1 Uživo kazao je kako predsjednik RS Milorad Dodik priprema bijeg te da postoje obavještajni podaci o tome.

Helez je komentirao potvrđenu optužnica protiv Milorada Dodika u Sudu BiH.

Milorad Dodik truje političku situaciju u BiH oko 15 godina i tome je došao kraj. Ovo je vrhunac igre, kazao je ministar obrane za BHRT.

On je osjetio svoj kraj financijski, naglasio je Helez.

Za dvije godine, i sada ima veliku ratu otplate kredita iz RS-a, sa velikim kamatama. Za dvije godine dolazi rata od milijardu i šest milijuna i to je ogroman iznos i za razvijenije regije i države u svijetu. Čitav obruč je stegnut oko Dodika i on nema izlaza, zaključio je.

Ima nekoliko opcija. Najvjerojatnije zatvor. Imaju već obavještajni podaci da on priprema bijeg iz BiH. On se ne može izvući iz ove situacije. Sam sebi je napravio ovo. Godinama govori da je RS ugrožena. Sam sebi govori da će neko ukinuti RS, pa je brani. Puno je uvreda izrekao na račun BiH i najbrojnijeg naroda, rekao je ministar Helez

I to će mu se vratiti kao bumerang i najviše koristi će imati građani sjeveroistočne BiH.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

  • Gdje bjeze tvoji suborci generali Armije koji bjeze zbog počinjenih zlocina. Zukan gdje je pobjegao Mahmuljanin, zasto.? Zast bježi Fikret Plevljak i zasto. Pa svi u Sarajevu znaju da su planirali bjeg, prodaje imovinu, svi znaju i sto bježi ovaj zadnji a i prvi i nitko nista ne poduzima. Zamisli Zukan kako je ocu Dzenana Memica kada zna da oni koji znaju ili su umjesani u ubistvo njegovog sina imaju potporu politike i politicara iz Sarajeva i da im je vjerovatno sugerirano i pomognuto da se sklone bjeze u Tursku. A ti nama Zukan pricas o nekim spiskovima Gulenovaca koje Turska trazi. Pa jesu li ova dva generala Mahmuljanin i Pljevljak nasi Gulenovci.? Ili se praviš lud. Vi nama o Dodiku. O njemu neka se brinu njegovi u RS jer je njih pojeo, namagarčio vise puta i njih ce njegova politika zaviti u crno. Vi iz Federacije ste strucnjaci da znate sto treba u RS i sto ne valja a u Federaciji isto obican covjek, radnik, penzioner , branitelj, borac svi na infuziji i socijali teškoj. A vi bome zivite i imate privilegije tko da ste Američki zastupnici u Kongresu. Ni njima nije bolje…

  • Za katolika, Dodik je dno dna, nema dalje ali on zavi srbe u crno i oni trebaju da to shvate i da ga se rijese. A ova pjandura iz Bugojna hrvate zavi u crno. Dobro znamo njegov ratni put i njegovog sefa Dzevada mlace. Njegovo ponašanje dok je bio mon boraca Federacije, znamo i sjećamo se njegovih ispada prijetnji, tuča, obračuna. Pa javno u emisiji pred TV kamerama je rekao da je bolje da je Federacija uzela krstareće rakete za susjede da se nadu nego raspiratore. I njega onda imenuju za ministra obrane. On kao misli dobro hrvatima i srbima. On i jeste najsličnija budala Dodiku..Dodik mu idol.

  • Halo hajvani….DISEL PONOVNO 3 KM.
    J…. vas i Dodik i Helez,dok se oni kofol svi prepiru ovamo ni Muslimani ni Hrvati ni Srbi ne mogu priušriti sebi normalan dorucak rucak i večeru.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.