Milović: Znate li, zaboravni narode BiH, što vam se zapravo događa u državi – Jabuka.tv

Milović: Znate li, zaboravni narode BiH, što vam se zapravo događa u državi

Novinar i kolumnist te urednik Dokumentarnog programa BHT-a Tvrtko Milović bio je gost satirične rubrike “Centralni komitet saveza kolumnista” u emisiji Centralni dnevnik Senada Hadžifejzovića na Face TV.

Milović je na svoj način postavio više “Znate li” pitanja građanima BiH o trenutnoj političkoj i društvenoj situaciji u državi.

Znate li da BiH još uvijek nema formiranu vlast, a prošlo je skoro dvije godine od izbora?

Znate li da bh. političari nisu imali duže vrijeme nikakav bilateralni sastanak sa dužnosnicima zemalja EU, a puna im usta EU?

Znate li da se ne znaju ukupni gubici za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa te znate li da nitko o tome i radi neke projekcije?

Znate li da u predviđenom rebalansu proračuna za koji se ne zna kada će i biti usvojen, uštede idu na štetu kapitalnih investicija?

Samo su neka od pitanja koja postavlja Milović u svojoj analizi bh. stvarnosti. Opširnije pogledajte u videoprilogu.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Najjači su mi komentari kao npr. Samo je rješenje Herceg-Bosna. Pa nit su Hrvatska, ni Srbija, a pogotovo BiH postale države, jer su još uvijek tvorevine nastale raspadom Yuge. Bit postojanja države je da pojedinac ostvari svoje ekonomske, socijalne i kulturne potrebe, odnosno da živi stvarnost, a u tim tvorevinama jedina stvarnost je kako doći na vlast i bez strategije, ekonomske, gospodarske i pravne, upravljati državom. Dakle, nema nikakve strategije, jer strategiju prave znanstvenici, a ne političari i svećenici. Mi živimo na ekonomski dug, a politika je potpuno odvojena od stvarnosti, od zbilje, od naših stvarnih potreba i postavlja se temeljno pitanje na čijoj je strani Crkva? To je problem naslijeđenog mentalnog sklopa iz bivšeg komunističkog sustava, tj. bolje rečeno sustav je ostao nepromijenjen, dakle jednoumlje je poželjan obrazac ponašanja. Višestranačje nikad nije ostvareno, HDZ i SDP nisu nikakva opozicija, a bez jake opozicije nema ni demokracije. Naivni su svi oni koji misle da će se nešto promijeniti u strategiji planiranja države kao stvarnog životnog prostora, ako bi bila stvorena Herceg-Bosna, ili ako bi Domovinski pokret ušao u koaliciju sa HDZ-om. Ako se ne napravi ozbiljna strategija na znanstvenim temeljima, kao npr. u Njemačkoj ili Izraelu. a koja se temelji na ekonomskim i gospodarskim analizama, te jakom pravnom sigurnošću, pravnom državom kao temeljem zdravog društva, nema te Herceg-Bosne ili Hrvatske koja će opstati kao država. Drugim riječima, osuđeni smo na propast. To je znanost, a znanost je uvijek u pravu.

    • To je jedan od najjačih komentara jer je Herceg Bosna slobodarski pojam i garantira slobodu,budući da vučeš paralele u komentaru HDZ SDP,cjenim kako nemaš pojma u kakvom se šahu nalaze Hrvati na teritoriju koji je nekad bio Herceg Bosna.budući da odavno nema Herceg Bosne a mnogi političari i ratni profiteri su uzurpirali njeno ime i slavu za osobne koristi ostatku naroda se loše piše,jer može birati samo ili HDZ ili u protivnom muslimani kroje vlast,neznam šta je gore,Herceg Bosna sinonim za slobodu dala bi ostatku naroda o kojem niko ne vodi računa priliku da suprostavi politiku,mišljenja i ideje,kritiku, što jer ogroman iskorak za napredak i ž demokratizaciju društva. Sve dok ne uspostavi i Herceg Bosnu narod će iseljavati.

  • Osuden si na propast najprije ako ostanes u unitarnoj BiH. Jedino rjesenje je švicarski ili belgijski sustav, ako nema Herceg Bosne nema ni tog sustava, suplje vam razmisljanje. Po vasem ne bi postojala niti jedna drzava, bitno je da je stomak pun i da imas WC papira dovoljno. Zasto onda cijeli svijet nije jedna drzava ako je samo ekonomija bitna. Nasi preci su ostali bez glava, bili gladni, bosi, ali su se borili za svoj prostor kao i svaki narod inače te nema, ne postojis,, ubiju te na Blajburgu, uhite ako drugačije razmisljas, odreduju ti za koga smiješ sluziti svetu misu, drugi ce biti sa pendrekom u ruci pa neces smjeti pisati na portalu sto želiš, nekada nisi smio zapjevati Vilu Velebita jer je bila godina dana zatvora, spomenuti Blajburg ode ti glava, itd . Ili ste vi komentatori balavci koji se samo znate služiti internetom i sjediti u kaficu ili ste zadojene jugoslovencine, nase jude, koje su hrvatski narod koštale stotine tisuca pobijenih.

  • Likovi kao znanstvenik Pavuna ekonomist Kuliš i general Lošo imaju koju pametnu,ali žive van realnosti i u svojim teorijama koje iako ponekad i točne nisu primjenjive.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.