Šeks: Potpuno je izgubio kompas, treba pokrenuti opoziv Milanovića – Jabuka.tv

Šeks: Potpuno je izgubio kompas, treba pokrenuti opoziv Milanovića

Na Milanovićevu najavu da će bojkotirati današnji Dan državnosti koji je HDZ-ova vlada nakon 19 godina vratila na 30. svibnja jer to za njega nije Dan državnosti, žestoko je reagirao HDZ-ov Vladimir Šeks, jedan od kreatora prvog hrvatskog Ustava.

Na Hrvatskom radiju rekao je kako bi trebalo pokrenuti opoziv Milanovića jer ne poštuje Ustav.

Izjava kojom ignorira, urbi et orbi poručuje svim građanima u Hrvatskoj i svijetu da ne priznaje Dan državnosti koji je Hrvatski sabor donio, je presedan u cjelokupnoj povijesti Hrvatske. Presedan je da poziva građane da ne poštuju zakone koje je donio Hrvatski sabor. To predstavlja povredu Ustava i treba ozbiljno razmotriti primjenu odredbi članka 105. Ustava prema kojem je predsjednik odgovoran za povredu Ustava. Mislim da su se stekle pretpostavke pokretanja opoziva. Njegove posljednje izjave pokazuju da s prijezirom gleda na ustavni poredak Republike Hrvatske. Potpuno je izgubio kompas, rekao je Šeks.

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović najavio je da će sudjelovati tek u polaganju vijenaca, a da će ostatak obilježavanja bojkotirati jer ovaj dan za njega nije Dan državnosti.

Neka mi nitko ne zamjeri, ali 30. svibnja ne mogu zvati Danom državnosti jer on to i nije. Dan 25. lipnja 1991. je datum o odlasku iz Jugoslavije. To je datum o referendumu o Hrvatskoj neovisnosti za koji se kaže da se s njim Hrvati nisu nikad srodili, pa će im netko to utjerati. Taj je datum prihvatljiv gotovo svim ljudima Hrvatske, onima koji su glasovali za hrvatsku neovisnost – to su 1991. bili svi građani hrvatske nacionalnosti. Prihvatljiv je i za dio pripadnika nacionalnih manjina jer nas ne dijeli.

S novim datumom (30. svibnja), kad je konstituirano predstavničko tijelo u SR Hrvatskoj – mnogi građani imaju dilemu.

Tri vijeća udruženog rada općina, društveno i političko vijeće u kojem je jedna stranka ostvarila većinu, a za nju je glasala manjina. To nije zajednički datum, to su emotivne stvari, rekao je Milanović i dodao da će se s Plenkovićem sresti na polaganju vijenaca na Mirogoju, a da na ostatku obilježavanja neće sudjelovati, prenosi Index.hr.

(www.jabuka.tv)


21 komentar

  • Ti s vrha komentara! Šeks ne valja. Stara notorna pijandura se ne trijezni. Ali, to ne znači da po pitanju Šeksa nije u pravu, jer izdajica i dezerter Milanović je narkomanski idiot!

 • Milanovic zna sta radi.Svaka cast.Kad je imenovan za preddsjednika isto sam rekao a samo su zaostali primitivci bili protiv njega.Ima vas nazalost mnogo.Seksa razumim covjek ima svojji problema a i koja casica nije mu mrska.

 • Nabijem vas sa ovog crvenog portala i vašeg luđaka Milanovića i onog tko ga favorizira na glog ,Šeks može bit pijanica ali poznaje ustav RH i zna što govori ,a vi ste gorankića cvijeće

  • Ovaj gore što hvali i brani Milanovića je neki udbaški usranac. Naguzio ti Milanović sve žensko (i muško) u rodu. Toga usru treba u prdekanu, ali ga najprije treba testirati na teške droge. Treba i Šeksa, ali on je obično pijano krme.

 • za napisano u 16:49 Ti si zaostao i jadan jadnik.Nije za tebe portal i komentar.Jadan si,slinav si,neodgojen si,posran si i pokušavaš čistiti ali ne ostavljaj to po portalu.To žvači i zabavljaj se.

 • Zar Milanovic nije rekao za Hrvatsku da je slucajna drzava. Tako nam je zbog nasih razmirica izabran netko ko mrzi Hrvatsku ali voli njene novce. Dok sedva brata svađaju susjed kupi njihovu zemlju. Ne znam postoji li na svijetu slicna drzava. 30.svibanj je dan kada se slavilo i veselilo, isticalo zastave,datum prirastao srcu Hrvatima, dok su ankete pokazale da taj dan u lipnju narod ne zna uopce sta je to. To je nametnuo SDP jer nije mogao podnijeti veselje hrvatskog naroda i ona vreca od smeca Škrabalo. Njih jos iritira naša sreca. Partizani su se bori za Jugoslaviju ne za Hrvatsku, sjecam se mojih susjeda koje je uvijek privodila vojna policija kad bi isli na teren da bi na kraju dobili spomenicu, frezu,pistolj, potrefili kad je Gojko Šušak to dijelio dok su drugi bili cijeli rat i vratili se na posao malo prije i nisu dobili nista. Isti takvi danas laju na Čovića, govore da je sve dobro samo neka ima hrane, takvi bi prodali drzavu za kilo mesa. Pravi Hrvati ne prodaju nikome za nikakve novce makar gladni bili.

 • Za 14:24 anonimca ,ja sam skolovana motorički i vojno vrlo moćna osoba onaj sam uuuu ,a ti i tvoji ste (a ne pripadate teskoj prošlosti našeg ŠB) i velika ste manjina ako nisi laznjak ,uuuu kako bi te volio nać uuuu ,nabijem partizane simpatizere ,medije na onu stvar (vaš mentor je imbex i zbabni šmrkator matija)

 • Drug Zoran se potpuno pogubio i otuđio po uzoru na lik i djelo druga Tita.
  Izgubio je svaki kompas s stvarnošču ako ga je u zadnje vrime uopće i imao.
  Stalno šmrće, šmrca i u bedastoćama grca.
  Čini mi se da mu je bijelo povuklo u zanos cijelo tijelo!
  Ne bi me nimalo začudio da sa svojim istomišljenicima osnuje pokret Otpora i odmetne se u šumu.Tamo bi mogao formirati partizanske jedinice po uzoru na-one šumske razbojnike koji su sami sebe nazivali partizanima a bili su obični razbojnici i ubojice.
  Mogao bi Zoki formirati vladu iz šume u sjeni borova Banije i Korduna sa Stazićem.
  Mogao bi ali ne će jer je jednostavno lijen za bilo kakvu aktivnost osim, naravno, verbalne!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.