Milorad Dodik pokrovitelj 100. Šantićevih večeriju poezije u Mostaru

U Mostaru će danas biti otvorene 100. Šantićeve večeri poezije, u organizaciji Gradskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” i Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničkog društva “Gusle”. Generalni pokrovitelj manifestacije je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Predsjednica Organizacijskog odbora Sanja Bjelica Šagovnović rekla je ranije da će manifestacija trajati mjesec dana i da će biti održavana na više lokacija u gradu Mostaru, ali i u Nevesinju i Banjoj Luci te da je program raznovrstan i dostojan ovog velikoj jubileja.

Ona je navela da ovogodišnji veliki jubilej svjedoči o dubokoj ukorijenjenosti srpske kulture u Mostaru, koja je, kako u proteklim vjekovima, tako i u posljednjih stotinu godina, ostavila neizbrisiv trag u ovom gradu.

Prema programu manifestacije, u Šantićevom parku danas će biti položeno cvijeće na spomenik Aleksi Šantiću, a potom će biti služen spomen na groblju Bjelušine.

Svečana akademija biće održana u Sabornoj crkvi Svete Trojice sa početkom u 18 sati, a prisustvovat će joj pomoćnica ministra za kulturu RS Tanja Đaković.

Manifestacija koja slavi jednog od najvećih pjesnika Bosne i Hercegovine i regije nastavit će se i u idućim danima.

(Srna)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.