Milin djed Vladimir otkrio što će biti s viškom doninarnog novca za njegovu unuku

Vladimir Rončević, djed dvogodišnje teško bolesne djevojčice Mile koja je u srijedu stigla na liječenje u SAD nakon humanitarne akcije kakva još nije viđena u Hrvatskoj,  dao je zadnje informacije o Mili te otkrio što će biti s viškom novca koji je prikupljen.

Situacija je regularna, u tijeku su pretrage, koje su krenule odmah nakon što su se pojavili u bolnici. Nakon što se utvrdi činjenično stanje, krenut će se s terapijama. Mila je dobro, vedra i vesela, kao i uvijek, rekao je u Dnevniku N1 televizije.

Ponovno je rekao da nema šanse da njegov sin Marin, otac malene Mile, odustane od prodaje kuće. 

“Kuća je prodana, osnovat će se Fond”

Njegova kuća je prodana, ostale su još samo formalne stvari. Kad dobije novac, položit će ga na račun. Uplatit će ga u fond koji će biti usmjeren u svrhu liječenja druge djece. Ideja je da se na razini Republike Hrvatske u Rijeci registrira fond koji će financirati ovakve slične slučajeve. Mili je trebalo 15 milijuna kuna, ostalo je oko 22 milijuna i mislim da neke donacije još uvijek pristižu. To će biti u fondu kojim će se sanirati ovakvi i slični slučajevi, objasnio je Milin djed.

Objasnio je i kako bi fond funkcionirao.

Fond se ne bi punio iz akcije u akciju, nego bi se punio stalno i skupljao bi se novac za djecu koja nemaju sredstava da se liječe. Naravno da je rješenje sustav, ali ako sustav ne može, onda su ovakve akcije dragocjene. Ljudski život nema cijenu, on se ne može mjeriti vrijednošću kuća. Fond zaklade apsolutno da, ali priču bi morao voditi sustav, rekao je.

Odgovorio je na pitanje je li potegnuo kakve veze u ovom slučaju s obzirom na to da je dugo godina bio novinar i urednik.

Svu akciju je samostalno vodio moj sin Marin, on je okupio svoju mladu ekipu i preko društvenih mreža pokrenuli su akciju. Ja nisam okrenuo niti jedan telefonski broj u tzv. visokoj politici. Bilo je to isključivo u struci i u krugu prijatelja. Mediji su se uključili kad su vidjeli objave na društvenim mrežama i mislim da su to odradili na jedan izrazito kvalitetan, vrhunski, profesionalan način, rekao je Vladimir Rončević.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.