Milijunaš iz Kanade u Međugorju izgradio jedinstveni kameni dvorac

Iako su dvorci srednjovjekovne građevine, u Bosni i Hercegovini do prije 20 godina nije bilo nijedne takve građevine jer su se na ovom području uglavnom gradile tvrđave.

To se promijenilo kada je se krajem 90. u Međugorje iz Kanade doselio bračni par, Patrick i Nancy Latta.

Godine 1999. počeli su izgradnju dvorca, a taj proces traje i danas, odnosno, već 23 godine svakodnevno se radi na gradnji ovog velebnog imanja.

Kada je imao 14 godina Patrick je pohađao katoličku školu gdje je doživio nešto što ga je duboko ranilo. Tada je odlučio da Boga nema i tako je živio punih 48 godina. Bio je veliki biznismen i kroz život je zaradio milijune. Prije Nancy, bio je dva puta u braku te je s bivšim suprugama dobio četvero djece.

Kada su djeca odrasla, imala su sve što se novcem moglo kupiti, ali su ih proganjale ovisnosti o drogama, alkoholu i nemoralnim životnim stilovima.

Kako je kasnije svjedočila, tada joj to nije značilo baš ništa i dala je suprugu knjigu da je baci u smeće. No onda se dogodilo nešto neočekivano, prenosi klix.ba

Moj suprug je otvorio knjižicu Gospinih poruka iz Međugorja. Pročitao je jednu poruku i počeo plakati. Taj čovjek, veliki biznismen koji nije vjerovao nikome i u ništa u tom trenutku je promijenio svoj život iz temelja, ispričala je Nancy jednom prilikom.

Sve što su imali u Kanadi su prodali, doselili u Međugorje i počeli graditi dvorac. Brzo im se pridružio i Florijan iz Rumunjske koji je od 1999. glavni izvođač radova.

Preko dvije tisuće kamiona kamena je do sada ovdje ugrađeno. Kamen nabavljamo isključivo iz Međugorja, po okolnim brdima, a nešto su nam poklonili i stanovnici ovog mjesta kad bi rušili svoje stare kuće, kazao nam je Florijan.

Danas dvorac pruža utočište onima koji dolaze po duhovnu obnovu u ovo mjesto. U dvorcu su sad najčešći posjetitelji Ukrajinci koji su došli tu moliti za mir u svojoj zemlji.

Osim toga, dvorac je otvoren za sve posjetitelje, koji mogu slobodno doći i obići ovo zdanje te snimiti jedinstvene fotografije.

Također, postao je jedno od omiljenih mjesta za fotografiranje mladenaca na dan njihovog vjenčanja.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.