Milićević: Nisam blokirala nabavu testova za koronavirus – Jabuka.tv

Milićević: Nisam blokirala nabavu testova za koronavirus

Ministrica financija i zapovjednica Federalnog stožera civilne zaštite Jelka Milićević demantirala je da je blokirala nabavu testova za detekciju COVID-19 što je ranije objavljeno u pojedinim medijima.

Priopćenje Ministarstva financija FBiH prenosimo u cijelosti.

Povodom medijskih spekulacija, nastalih nakon imenovanja novog Federalnog stožera civilne zaštite i obrazloženja da prethodni saziv “nije odgovorio na zadatke kao što je nabava medicinske opreme0, zapovjednica Federalnog stožera civilne zaštite i ministrica financija FBiH, Jelka Milićević, najoštrije je osudila pokušaje dezinformiranja javnosti i tvrdnje da je ona osoba zbog koje kasne određene odluke, a na štetu zdravlja građana.

Niti jednog trenutka, ni na koji način, nisam, niti ću blokirati nabavu testova za detekciju koronavirusa ili bilo koje druge zdravstvene opreme. Zahtijevam i zahtijevat ću jedino da se u ovoj kriznoj situaciji mora slušati liječnička struka i Zavod za javno zdravstvo, koji daju konačnu riječ koliko i koje vrsta testova i medicinske opreme se nabavlja, naglasila je Milićević.

Kao jedan od dokaza da blokada nije postojala javnosti se daje na uvid Odluka o nabavi materijala i opreme od 20. ožujka 2020. (op. a. koju možete pogledati u galeriji fotografija) iz koje je vidljivo da se za nabavu 30.000 komada testova za detekciju COVID-19 odobrava milijun i 386.600, maraka, a koji se u FBiH očekuju već tijekom sutrašnjeg dana (op. a. petak, 27. ožujka).

O razlozima smjene prethodnog saziva kriznog stožera sada neću polemizirati, za to će doći vrijeme, no javnost mora znati da je Vlada FBiH usvojila sve njegove izvještaje o radu i provedbi mjera na svim razinama, istaknula je zapovjednica Federalnog stožera civilne zaštite, naglasivši da su sredstva u Proračunu Federacije BiH za borbu protiv novog vala koronavirusa osigurana i neupitna.

Na kraju pozivam sve predstavnike vlasti, mjerodavnih institucija i liječničke struke u Federaciji BiH da u ovoj teškoj situaciji radimo zajedno na dobrobit svih naših građana i poštujemo sve preporuke nadležnih tijela jer je to jedini način da sačuvamo zdravlje svih nas, kazala je Milićević, priopćeno je iz Ministarstva financija FBiH.

(www.jabuka


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.