Milanović: Spriječit ću da se izbori održe kada je dosta Hrvata u inozemstvu

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović poručio je u petak iz Maribora da će raspisati izbore i postupiti u skladu sa zakonom kad se u ponedjeljak raspusti Sabor, ali i naglasio kako će probati spriječiti da se izbori održe u vrijeme kada je dosta Hrvata u inozemstvu.

Sabor nije raspušten. Ako se većina raspusti u ponedjeljak postupit ću u skladu sa zakonom, rekao je predsjednik Hrvatske kojemu je Vlada kao moguće datume održavanja izbora navela 21. ili 28. lipnja, odnosno 5. ili 12. srpnja.

Dodao je kako mu se premijer Andrej Plenković javio prije nego što je obavijestio javnost o namjeri vladajuće većine da se u ponedjeljak raspusti Hrvatski sabor.

Premijera je, kaže, pitao ima li ikakvih preferencija o datumu izbora, a Plenković mu je rekao da nema nikakvih.

Milanović ističe kako će svjesno probati spriječiti da se izbori održe u vrijeme kad je dosta Hrvata u inozemstvu, kao što je to bio slučaj za vrijeme predsjedničkih izbora 5. siječnja, u vrijeme kada građani odlaze na skijanje.

Premijer Hrvatske je u četvrtak nakon sastanka s predstavnicima koalicijskih partnera najavio da će se Hrvatski sabor raspustiti u ponedjeljak, 18. svibnja.

Plenković: Raspuštanje Hrvatskog sabora 18. svibnja

(Fena)


4 komentara

  • Jesam “vani” ali ću doći i glasat za ČVRSTU DESNICU, pa neću valjda za sdp (namjerno mala slova) a razlig je jednostavan sdp NIJE ŻELIO NEOVISNU HRVATSKU DRŽAVU

  • Pa uvijek je pola do milijun tzv. građana RH vani i što napraviti? Pa budalo promijeni Izborni zakon i omogući ljudima pravo glasovanja, bilo elektronski bilo dopisno i stvar rješena. Samo bi zlobna ili umobilna osoba rekla ovo što i Zoki.

  • Jesi ti uopće svjestan svoje gluposti koje si izjavio-la?Mislio je na one ljude iz Hrvatske koji odu na ljetovanja u druge države ,kakve veze ti imaš s tim.Oni Hrvati koji žive u inozemstvu mogu glasovati s tim da se moraju registrirati,isto kao i Hrvati npr.u BiH.Čuj tvrda desnica ha ha ha ha ha,zasigurno je u pitanju onaj Đapić. Samo on još glumi neku kvazi desnicu,pa dobije 0,01 glasova na izborima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.