Milanović priređuje prijem za ratne zapovjednike na tvrđavi u Kninu

Predsjednik RH Zoran Milanović u utorak će povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice VRO Oluja na kninskoj tvrđavi prirediti prijem za ratne zapovjednike i odlikovati umirovljene generale HV-a te četiri gardijske brigade HVO-a.

Na svečanosti, koja počinje u 20 sati, predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović uručit će odluke o odlikovanju Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom umirovljenim generalima HV-a za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske te odluke o odlikovanju Redom Nikole Šubića Zrinskog gardijskim brigadama HVO-a i Specijalnoj policiji MUP-a za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu.

Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom odlikovani su umirovljeni general-pukovnik Miljenko Crnjac, umirovljeni general-pukovnik Đuro Dečak, umirovljeni general-pukovnik Marijan Mareković, umirovljeni general-bojnik Rahim Ademi, umirovljeni general-bojnik Luka Džanko, umirovljeni general-bojnik Nojko Marinović, umirovljeni general-bojnik Damir Krstičević, umirovljeni general-bojnik Vinko Vrbanac i umirovljeni brigadni general Ante Kotromanović.

Redom Nikole Šubića Zrinskog odlikovane su 1. gardijska brigada HVO-a Ante Bruno Bušić – Livno, 2. gardijska brigada HVO-a – Mostar, 3. gardijska brigada HVO-a Jastrebovi – Vitez, 4. gardijska brigada HVO-a Sinovi Posavine i Specijalna policija MUP-a HR HB.

Milanović: Hrvatski narod u BiH mora imati u vlasti predstavnike koje sam izabere

(Hina)


10 komentara

  • Lijepo li je Hrvat biti majko hvala ti ,ljubit BOGA bližnjega svoga tu i umrijeti,sad pogledaj sa visine Oče domovine ..pravaška te krila nose s tim se pomose…

  • više vrijedi ovaj potez milanovića nego sve što je radila ona kokoš za koju ste vi hdz-ovci stajali u redu da joj date glas

    • Ta koka je odradila odlično posao,, samo ko će to tebi pričat ,cilj je bio da se lignja ,meske i slični..odpepaju u povijest, sdp da ne govorimo stazići,marasi..itd.

      • Ta koka je kurac od ovce, obicna potkapacitarna plavusica koja nista bolja ni od kakvih Stazica i Mesketa nije, obicni jeftini demagog i populist bez svoje kicme, bez svog stava, bez svog ja, plasljivka i poslusnik stranih agentura i americke politike u RH. Ukratko, sve ono sta Milanovic nije, kome god se iz nekog razloga svidjao ili ne. Draze mi je sto je potukao do nogu tu kokos i poslao je u povijest gdje joj je mjesto, nego ista. Zorane, glasao sam za tebe na proslim izborima, i opet cu, gdje god se i sta god kandidirao.

    • I da hoce ici, i da nece ici, sto je njegova OSOBNA stvar, opet je veci vjernik i veci domoljub od svih vas KRADEZE zetona, uhljeba i licemjera zajedno, jer iza njega stoje konkretni potezi i konkretni stavovi, a ne ”trebalo bi”.

  • Ovaj po nikom kontas me hajde pojasni nama nepismenima sto je onaj tvoj uzor dobro napravio ako si kratkovidan nemoj nama diplit rogati i svaka cast onom domoljubu tko njoj nije dao glas a tko je bio za nju neka vam je na cast zivite sa tim

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.